Hirdetés


A túl sok alkohol negatív hatással van a szervezetre, beleértve valamennyi szervet, különösen az agyat és a májat.Az alkoholos italok elnyomják a központi idegrendszert. Ám a sör mindennapos fogyasztása mégis jó hatással lehet egészségünkre. A sörben több B-vitamin és fehérje található, mint a borban, valamint ugyanannyi antioxidánst tartalmaz.A sörben sok az antioxidáns hatású flavonoid, akárcsak az ásványi anyag, melyek nélkülözhetetlenek az anyagcsere folyamatokhoz. Mértékletes fogyasztásával sokféleképpen támogathatod az egészséged:
A KÖVETKEZŐ 10 OK SZÓL AMELLETT, HOGY NAPONTA EGYSZER SÖRT IGYÁL!
1. A sör csökkenti a koleszterinszintet, mivel rostokat tartalmaz, melyek segítik a káros LDL koleszterin mennyiségének csökkenését.
2. A sörről kimutatták, hogy hatékony a vérrögök kialakulásának megelőzésében.

Hirdetés

3. A sör támogatja a vese egészségét. Ha napi egy üveggel megiszunk, a vesekövek esélyét 40%-kal csökkenthetjük.
4. A sör erősíti a csontokat, magas szilícium tartalma növeli a csontsűrűséget.
5. A sör növeli a B-vitamin szintet, mivel bőséges forrása a különböző B-vitaminoknak (B1-, B2-, B6-, B12-vitamin). A kutatók azt is kimutatták, hogy a sörivók szervezetében 30%-kal több a B-vitamin szintje, mint a nem sörivók esetében, a borivókhoz képest pedig dupla annyi B-vitamin van a szervezetükben.
6. A sör nagyszerűen csökkenti a szívroham kockázatát. A kutatók szerint, aki rendszeresen fogyasztja, 40-60%-kal kisebb eséllyel kap szívrohamot, mint egy nem sörszerető ember.
7. A sörben lévő laktoflavin és nikotinsav segítik az elalvást.
8. A sör támogatja az agy megfelelő működését, a sörivóknak kisebb az esélyük az Alzheimer-kórra és a demenciára.
9. A sörtől egészséges, sima és fiatal lesz a bőr, mivel a benne lévő vitaminok jó hatással vannak a pigmentációra és regenerálják is a bőrt.
10. A sör segít legyőzni a stresszt. Egy tanulmány szerint napi 2 pohár sör elfogyasztása csökkenti a munkához kapcsolódóan jelentkező stressz és idegesség szintjét.

Forrás
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés