Hirdetés


Több mint egy évtizede kezdődött annak a hölgyek a kálváriája, aki állítása szerint jóhiszeműen és naivan bízta rá a pénzét Fischl Andrásra, ismertebb nevén Frabatóra, a magát mestermágusnak tituláló férfira.
10 millió forintot csalt ki egyik kuncsaftjától Frabato. A mágust a bíróság csalás miatt egy év felfüggesztett börtönre, valamint 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. Ennek ellenérte a pénzt nem adta vissza.

Hirdetés

Befektetést ajánlott a mágus
A nő 2008-ban mentem el először Frabatohoz. A következő években is néhány alkalommal igénybe vette a mágus szolgáltatásait. „Ekkoriban zajlott a válásom, és elmondtam neki, hogy nagyobb összeghez jutok. Azt mondta, ismerőseivel brókercéget akarnak létrehozni, „megpörgeti a pénzt”, a haszon garantált, nem járhatok rosszul. Azzal szédített, hogy fél-egy év alatt 25-30 százalékot kamatozik a pénzem, folyamatos tájékoztatást ad a befektetésről, és persze bármikor kiszállhatok – kezdte történetét a nő.

Hirdetés

10 milliót adott át
A nő elment, hogy a válóperes ügyvédtől átvegye készpénzben a válás után neki járó részt, az útra pedig elmondása szerint a sztárok jósa, Frabato kísérte el, amelyet maga a mágus ajánlott fel. Ekkor 10 millió forintot adott át Frabatonak. A nő elmondása szerint akkoriban egy nem túl biztonságos környéken élt és a mágus felajánlotta, hogy a páncélszekrényében megőrzi az összeget.
Nincs róla papír
A nő ma már tudja, hogy ő hibázott, naiv volt, amiért semmilyen dokumentum nem született a pénz átadásáról. Később persze már le akarta papírozni a pénz átadását, de erre már semmi esélye sem volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.
Nem kapta vissza a pénzét
Viktória állítja, a magát ősi mágusnak hirdető férfi mindig talált kifogást, miért nem tudnak találkozni. Ugyan néhány alkalommal adott pár tízezer forintot, a hölgy ezzel nem volt kisegítve. Szerény körülmények között élt, majd albérletéből is kitették. Eleinte egy munkatársánál húzta meg magát, majd idegenek jóindulata miatt lehetett fedél a feje fölött. Az évek teltek, s ő nem kapta vissza a pénzt.
Hirdetés

Feljelentette a mágus
Többször elment Frabato stúdiójához, üzeneteket helyezett ki az ajtóra és az ablakra. Ezután a mágus zaklatás miatt feljelentette Viktóriát, sőt azt is letagadta, hogy bármikor pénzt vett fel tőle. A nő ezután fordult a rendőrséghez.
Vádat emeltek Frabato ellen
Frabato ellen 2020 januárjában emeltek vádat csalás miatt. „Nem volt pénzem ügyvédre, a beadványokat saját magam írtam kézzel, míg ő neves ügyvédet kért fel, de az igazságszolgáltatásban nem kellett csalódnom, hálás vagyok az ügyészségnek és a bíróságnak, hogy hittek nekem. Évekig ment a per, szembesítettek is. Képes volt a szemembe hazudni, zaklatónak, bolondnak akart beállítani, aki azért indított ellene a hadjáratot, mert nőként nem kellettem neki, holott erről szó sem volt” – mondta a Blikknek a kétségbeesett nő.
Elítélték Frabatot
Az ügyében 2021-ben elsőfokon, majd 2022 márciusban másodfokon is ítélet született. Az ítélet szerint a bíróság bűnösnek mondta ki Frabatót csalás bűntette miatt, amiért egy év börtönbüntetésre ítélték két év hat hónapra felfüggesztve, valamint 300 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.
Hirdetés

Elítélte a bíróság
„Örültem, amikor a bíróság kimondta: bűnös. Elvette a pénzemet, amit utána ki tudja, mire használt fel, egy biztos, nekem soha nem adta vissza. További jogi lépéseket teszek, hogy visszakapjam, ami az enyém. Bár nem tudom, hogyan lehet behajtani, mert tudtommal semmi nincs a nevén”.

Hirdetés
Papíron nincs semmije
„A tárgyaláson azt vallotta, 107 ezer forint a havi bevétele, a cége és az irodaként szolgáló ingatlan sem az ő nevén van, bár úgy tudom, az 1. kerületben lakik egy csodás lakásban, mutogatta az újságban, meg azt is, hogy drága motorral furikázik” – mondta szomorúan a nő.
Nagyot hibázott
Viktória ma már tudja, hogy nagyot hibázott, amikor megbízott a mágusba. Azt mondja, pénzét csak egy új eljárás keretében tudja visszaszerezni. „Biztos vagyok benne, hogy nem csak engem károsított meg, csak sokan nem mernek megszólalni”

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés