Hirdetés


Ha szeretnéd, hogy ruháid tisztábbak, fehérebbek, puhábbak, gyűrődés mentesebbek, frissebbek és illatosabbak legyenek egy mosás után, akkor jó helyen jársz. Egyszerű, de annál hasznosabb tippekkel látunk el, amelyekhez ráadásul veszélyes vegyszereket sem kell használnod.

Hirdetés

Íme, 10 szuper mosási tipp!

1# Aszpirin a fehér ruhákért
A fehér anyagok könnyen elsárgulhatnak a hónalj résznél, amely nem csupán az izzadás oka, hanem a dezodorokban található alumínium tartalomé is. Fogj 5 db aszpirin tablettát, törd össze őket és tedd a mosógép dobjába a ruhák közé.

2# Szódabikarbóna a puhább anyagért
Ahhoz, hogy a ruháid puhák legyenek, csupán két összetevőre lesz szükséged, amit a konyhádban is megtalálsz – szódabikarbóna + ecet. Az öblítő rekeszbe önts 1/4 csésze szódabikarbóna és 1 csésze ecet keverékét.

Hirdetés
3# Hideg vízzel a ruhák megóvásáért
Az érzékeny, finom anyagokat kíméletesen kell mosni, a színes ruhák pedig idővel veszítenek élénkségükből. Ilyen esetekben az alacsonyabb hőfok választása a célszerű, és ha nem erősen szennyezettek a ruháid, ez is tökéletesen megteszi majd.

4# Kevesebb mosószer a hatékonyabb mosásért
Sokan úgy gondolják, hogy a több mosószer tisztább ruhát eredményez, ám épp ellenkezőleg. A több mosószer a ruhákon és a mosógépben is lerakódhat. Csak annyit használj, amennyi az előírt mennyiség.

Hirdetés
5# Desztillált ecet a szermaradék ellen
Lerakódás, foltok a mosószerből és a mosógépben lerakódott vízkőből is származhatnak. Ennek orvoslására érdemes 1 csésze ecetet önteni a gépbe, amely egyszerre a penész szagot is eltünteti.

6# Sampon a zsugorodás ellen
Ha nem akarod, hogy bizonyos darabjaid összemenjenek mosásban, akkor előzőleg babasamponos vízben áztasd 15 percig a kényes anyagot, majd mosd ki a szokásos módon.

Hirdetés
7# Alufólia a gyorsabb száradásért
Ha sietségben vagy és szeretnéd, hogy a ruha gyorsabban száradjon, akkor tegyél néhány alufólia golyót a szárítóba, amely a statikus elektromosságot is megköti és puhábbá varázsolja az anyagot.

8# Baseball sapka mosás profi módon
A baseball sapkák tisztán tartása nem egyszerű dolog és berakva őket a mosógépbe, könnyen gyűrődhetnek és törhetnek. Ennek elkerülésére érdemes őket mosogatógépben mosni.

Hirdetés
9# Gyorsabb száradás szabad levegőn
Ha nincs szárítógéped vagy szívesebben szárítod a ruhákat szabad levegőn, akkor van egy tipp, hogy felgyorsítsd a folyamatot, Tegyél a nedves ruhák közé száraz törülközőket.

10# Tökéletes száradás gyűrődés nélkül
Ha nem akarsz a vasalással bajlódni, akkor a szárítógépből kivéve azonnal hajtogasd össze őket vagy dobd be a gyűrött ruhákat egy kis nedves törülközővel és megspórolhatod a vasalásra fordított időt.
Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés