Hirdetés


Négy éve vonult nyugdíjba politikusként Gőgös Zoltán, az MSZP egykori elnökhelyettese, korábbi agrárállamtitkár, amikor 2018-ban visszaadta frissen megszerzett parlamenti mandátumát. Azóta agrárszakemberként a magánszférában dolgozik, néhány hónapja mégis reaktiválta magát a pápai összellenzéki jelölt kampányában.

Hirdetés

A többi között morális döntésekről, a baloldal vidéki esélyeiről és az elszabaduló élelmiszer-inflációról beszélgettünk vele.
Milyen árakra kell felkészülnünk a következő hónapokban?
A legrosszabbra. A húsoknál minimum 30 százalékos drágulás előtt állunk. Ezt nem túl nagy merészség megjósolni, tekintettel arra, hogy két hónap alatt 60 százalékkal emelkedett a sertéshús felvásárlási ára, ennek legalább a fele megjelenik majd a fogyasztói árakban. Húsvétra még mindenki betartalékolt előre, de mostantól szükségszerűen jön az emelkedés. De nem lepődnék meg azon sem, ha év végére 100 forint lenne a tojás.

Hirdetés
Mi a legfőbb ok?
A sok tényező közül a takarmányárak elszabadulása a meghatározó. Jelenleg 140 ezer forint egy tonna kukorica, miközben pár hónappal ezelőtt 70 ezerbe került.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés