Hirdetés


November 18-án adott életet kisfiának egy 11 éves beregszári kislány. A gyermek kismama szüléséről a Beregszászi Járási Kórház szülész-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa, Szaharda Volodimir adott hírt a minap.
Bár azt tervezték, hogy a kislányt egy másik intézménybe szállítják, a szülés idő előtt beindult, így a helyi kórházban segítették világra a csecsemőt császármetszéssel – írja a Kárpátinfo.

Hirdetés

“Korábban azt terveztük, hogy a kiskorú lányt az Ungvári Városi Szülőkórházba küldjük, ahol nagyobb gyakorlat van a speciális esetekben történő szülésre. A szülés azonban hirtelen éjszaka kezdődött, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és nem szállítjuk a vajúdó lányt Ungvárra, hanem sürgős műtétet hajtunk végre. Tekintettel a gyermek kis súlyára és a rendkívüli esetre, úgy döntöttünk, hogy a gyermeket a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba szállítjuk” – magyarázta a főorvos.
A kisdedet egyébként születése után a fertőző osztályra helyezték át, ugyanis koronavírus fertőzést diagnosztizáltak nála. Úgy tudni, hogy a baba még mindig kórházban van, neonatológusok figyelik az állapotát.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés