Hirdetés

Az egyik fő oka annak, hogy a takarítást néha halogatjuk, hogy rengeteg munkával jár. Egészen addig próbáljuk kikerülni, amíg tovább már nem bírjuk, és nekiállunk az egész napos sikálásnak. A jó hír azonban, hogy sokféleképpen tehetjük gyorsabbá a takarítást, mégpedig az egész lakásban.

Hirdetés

1. Padlótisztítás új megközelítésből.


A padló tisztán tartása sosem könnyű, de mégis az lesz ezzel az egyszerű módszerrel. Keverj össze 7 liter meleg vizet, fél teáskanál mosogatószert és 1 teáskanál ecetet. Töröld fel a padlót a szokásos módon. A mosogatószer eltávolítja róla a piszkot, az ecet pedig fertőtleníti. A padló tiszta és fényes lesz tőle.

2. Varázspaszta a fürdőszobába.


A fugát varázsolhatod újjá fél bögre szódabikarbóna, negyed bögre hidrogén-peroxid és 1 teáskanál mosogatószer keverékével. A pasztát vidd fel a csempékre és hagyd hatni. Ezután egy kefével dörzsöld át, majd mosd le.

3. Ne legyen túlzsúfolt a lakás.


Nagy igazság, hogy ha kevesebb holmid van, kevesebbet kell takarítanod is. Ne tömd tele a lakást bútorokkal és dekorációkkal, hiszen azok felületén megáll a por, amit egyesével törölgethetsz.

4. A szemmagasság teszt.


Letörölted a konyhapultot és azt hiszed, tiszta is. De hogy erről meggyőződhess, hajolj le vagy éppen nyújtózz egyet, hogy a tisztított felület szemmagasságban legyen, így jobban látni fogod, maradt-e még rajta szennyeződés.

5. Készíts listát a házimunkákról, és oszd fel a feladatokat a családtagok között.


Az életed sokkal könnyebb lesz, ha a család többi tagja is besegít a házimunkában. Kérd meg a párodat és a gyerekeket is, hogy vegyenek részt benne.

6. Használj ragasztószalagot.


Ha van háziállatod, ami mindenhol elhullajtja a szőrét, próbáld ki a ragtapaszt. A ragacsos felével menj végig a szőnyegen és a kárpiton, hogy gyorsan szőrteleníthesd a lakást.

7. Vigyázz a takarítóeszközeidre.


A legszennyezettebb és legpiszkosabb dolgok azok, amiket takarításhoz használsz. Ezért alaposan mosd ki munka után a rongyokat, szivacsokat, keféket. Használj forró vizet, hogy a baktériumok is elpusztuljanak. Akár a mosogatógépben is moshatod.

8. Használj stoppert, hogy ne húzd az időt.


Kaptad már magad azon, hogy elkezdtél takarítani, majd egy másik szobában találtad magad, ahol valami egészen mást csináltál? Állítsd be a stoppert 10-20 percre, és ebben az időben kizárólag a takarításra koncentrálj. Meg fogsz lepődni, hogy ilyen rövid idő alatt mennyi házimunkát tudsz elvégezni, ha csak azzal foglalkozol.

9. Tárolj együtt.


Amikor összehajtogatod például a tiszta ágyneműhuzatot, tedd a párnahuzatokat a paplanhuzatba. Így együtt tárolhatod őket, és nem kell külön keresgélned az egyes darabokat.

10. Rétegezd a szemeteszsákot.


Tégy egyszerre több szemeteszsákot a szemetesbe, így sosem okoz majd gondot, hogy ha a telit kiveszed, akkor keresgéld bele az üreset.

11. Tartsd tisztán a WC-t.


Önts egy kevés WC-tisztítót a WC-kefe tartó aljára. Ezzel a módszerrel minden alkalommal, amikor használod a kefét, egyben ki is tisztítod és fertőtleníted is a WC-t.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés