Hirdetés

De ez a szám semmi ahhoz képest, amennyi cicusról eddigi élete során gondoskodott
Lynea Lattanziót még 1992-ben kérte meg édesapja, hogy hozzon néhány kiscicát – derült ki a Barcroft TV riportjából. A nő végül 15 menhelyi cicussal tért haza, az év végére pedig összesen 96 macsekot mentett meg, és gondoskodott számukra új otthonról. Ekkor már tudta, hogy ez lesz az életcélja.
Lyneának ráment minden vagyona a macskamentésre, felélte a nyugdíját, eladta az autóját, de még a jeggyűrűjét is. 1993-ban kitanult állatorvos asszisztensnek, hogy hatékonyabban tudjon segíteni az állatokon, és legalább az állatorvoson lehessen spórolni.
A nő macskamentő projektje mára akkorára duzzadt, hogy önkéntesek segítségét kell igénybe vennie. Mondjuk az időközben kialakított macskamenhely sem kicsi, a hatholdas Cat House on the Kings Kalifornia legnagyobb ketrec nélküli menhelye, az éves költségvetése pedig 1,6 millió dollár, átszámítva úgy 460 millió forint.
A menhelyen jelenleg 1100 macsek él, de ez semmi a Lynea által istápolt, számkivetett cicusok teljes számához képest: a nő eddig hozzávetőlegesen 28 ezer macskáról gondoskodott. A nő egyébként egy lakókocsiban él a telken, ami eredetileg macskamentes volt, de már ide is bevették magukat a cirmosok.

Forrás: lajk.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés