Hirdetés


Azokban az időkben, amikor a fiatal generáció számos kihívással szembesül az ingatlanpiac és a pénzügyi stabilitás terén, Valentina, egy tizenhárom éves lány mutatott példát arról, hogy miként lehet okosan és hatékonyan gazdálkodni a pénzzel, még egy fiatal korban is.

Hirdetés

A fiatal lány 13 éves kora óta dolgozik és kortársaival ellentétben jövedelmét nem ruhákra, sminkekre költötte, hanem a kaucióra spórolt – írja a Mirror.
Valentina nem csak szokásos tinédzser életet élt, hanem egy személyes pénzügyi utazás kezdetét is megjelölte. Már 13 évesen elkezdte romantikus és akció képregények írását, melyeket online publikált, és ezzel 5,000 fontot keresett. Ahogy növekedett, úgy váltott részmunkaidős állást a McDonald’s-ból a Primark divatáruházláncra, és mindezt iskola mellett.

Hirdetés

Az igazán lenyűgöző ebben a történetben az, hogy Valentina nem csak dolgozott és takarékoskodott, hanem a pénzét is okosan kezelte, részvényekbe fektetve. Így, tizenkilenc éves korára már 22 ezer fontot (10,6 millió forintot) sikerült félretennie, ami lehetővé tette számára, hogy letennie a kauciót egy délkelet-londoni két hálószobás lakásra, melyet egy kormányzati programon belül sikerült megvásárolnia. Ez a program támogatta őt abban, hogy felvehessen egy lehető legjobb kamatozású hitelt.
A tini 22 ezer fontot takarított meg mióta dolgozik – számol be a Mirror, a lány erőfeszítéseiről és elkötelezettségéről, ami nem csak a pénzügyi tervezést, de a jövőjét is érintette.
Valentinának még a jelzálogkamat-emelésekkel szembeni védekezés is sikerült; az ő esetében a kamata öt évre fix lesz. A fiatal nő továbbra is pénzügyi tudatosságát tanulmányozza és alkalmazza, most, mint hitelellenőrző, évente 34 ezer fontot (16,5 millió forint) keres. Havonta 800 fontot kell fizetnie a jelzálog miatt.
Valentina azt mondja, a szüleitől tanulta meg, hogyan kell bánni a pénzzel, és ezért hálás nekik. Az ő története reményt és inspirációt adhat sokaknak abban, hogy megvalósítsák az álmaikat, még akkor is, ha azok a független élethez és a saját otthonhoz vezetnek.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés