Hirdetés


A 28 éves Justine Zampogna soha nem volt olyan boldog, mint amikor megtudta, hogy gyermeket hord a szíve alatt. Öröme azonban sajnos nem tartott sokáig.
A 16. heti ultrahangon az orvos szavai megdöbbentők és félelmetesek voltak. A baba nem fejlődött megfelelően, így Justine-nek döntenie kellett, hogy elveteti gyermekét vagy megszüli. Utóbbi esetében sem jósoltak néhány óránál többet a kislánynak.

Hirdetés

A fiatal nő elfogadhatatlannak találta, hogy elveszítse gyermekét, mindenképpen látni akarta őt.
A várandós kismama gyógyszereket kapott annak érdekében, hogy megállítsák a placenta fejlődését. Justine elmondta, nagyon nehéz időszak volt ez számára. Voltak olyan pillanatok, amelyeket míg él, nem felejt el.
Óriási erőt és kitartást igényelt a szülőktől, hogy felkészüljenek lányuk, Giga születésére. A kislány halva született, de szülei így is eltöltöttek vele néhány órát, mert azt mondták, szükségük volt erre. El kellett búcsúzniuk egy babától, aki nem élhetett ebben a világban.
Az édesanya online kereste a támogatást, majd megírta történetét. Úgy gondolta, az internetezők között biztosan lesznek olyan nők, akik átéltek már hasonlót, mint ő. Azt remélte, ha megírja, mi történt vele, akkor azzal enyhíti a saját és mások fájdalmát is.

Hirdetés

“Sírtam szülés közben, de ezek nem búcsúkönnyek voltak, hanem inkább az elfogadás könnyei, hogy a lányom már nincs. Egyszerre volt fájdalmas és gyönyörű. A történet lezárása, amire annyira szükségünk volt” – -emlékezett vissza Justine.
Justine meglepődött azon, hogy szinte pillanatokon belül rengeteg reakciót kapott. Ezután világossá vált számára, hogy sokkal többen vannak hasonló helyzetben, mint ő, de a legtöbben csendben, összetörten szenvednek.
“A legjobban az döbbentett meg, hogy ennyi nő és ennyi férfi csendben szenved.”
A nő úgy döntött, készít néhány fotót is, ami bár furcsán hangzik, de része volt az önterápiának. Sokat segített rajtuk, a felépülésben, hogy láthatták gyermeküket és bár nem élt, láthatják őt ma is, ezeken a képeken. Később a képeket nyilvánosságra hozták, hogy senki ne érezze magát egyedül az őt ért tragédiában. A pár szeretne segítséget nyújtani azoknak, akik elveszítették gyermeküket.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés