Hirdetés

Képzeld el, hogy az egész életed eltűnik előled, miközben harcolsz az életedért a legrosszabb rémálmodban. Ezután az orvos lekapcsol a lélegeztető gépről, és…

Hirdetés

Képzeld el, hogy 22 éves vagy, és előtted áll még az egész élet. Lediplomáztál a legjobb jegyekkel, van egy barátod, aki szeret, és elindul ügyvédi pályafutásod.
Majd képzeld el, hogy az egész életed eltűnik előled, miközben harcolsz az életedért a legrosszabb rémálmodban. Ezután az orvos lekapcsol a lélegeztető gépről, és a családod elbúcsúzik tőled.
Ez volt a valóság a 22 éves Sam Hemming számára.
Sam Hemming mindig is szorgalmas diák volt, és világos célokat tűzött maga elé: ügyvéd akart lenni és segíteni akart az embereknek.
De 22 éves korában súlyos dolog történt vele.
2016 júliusában Sam haza utazott a barátjával, Tommal, hogy meglátogassák a családjukat.
De az autóval balesetet szenvedtek, és a pár soha nem érkezett meg. Sam barátja csak kisebb sérüléseket szenvedett, de Sam kirepült a szélvédőn, és kritikus állapotba került.
Samet kórházba vitték, hatórás műtétet hajtottak végre rajta, majd mesterséges kómába helyezték.
Abból azonban már nem akarták visszahozni, mert 19 nap után az orvosok egyértelműen megállapították, hogy Sam agykárosodása olyan súlyos, hogy semmilyen agyi tevékenységet nem mutat, és esély sincs arra, hogy valaha is fog.

Hirdetés


A protokoll szerint a gépeket háromszor kapcsolják le, ebből a harmadik a végleges, az első két esetben még esélyt adnak a szervezetnek arra, hogy elinduljon. Miután szülei, barátai elbúcsúztak a lánytól, megtörtént az első két lekapcsolás. Semmi reakció.
A harmadik esetben viszont az egyik ápoló egy hideg törlőkendővel valamiért megtörölte Sam lábát, annak lábujja pedig megmozdult. Az orvosok elhűlve döntöttek úgy, hogy akkor továbbra is mesterségesen lélegeztetik a lányt, majd egy tracheotómia után már képes volt gépek nélkül is lélegezni. – írja a Daily Mail.
Teljes mértékben csoda, amit Sam azóta produkál. Még három műtét és nyolc hét után hazamehetett a kórházból, újra tanul járni, beszélni, mosolyog, és továbbra is ügyvéd akar lenni.
Az orvosok szerint a csodának Sam agyszerkezetéhez van köze: kiderült ugyanis, hogy csak az egyik fele volt halott (az is maradt), pont az, amit normális esetben használunk.
A másik fele viszont elkezdett működni, sőt, valamiért a sérült felet is működésre biztatja. Az idegsebészek azóta is folyamatosan vizsgálják a lányt, és megpróbálnak rájönni, pontosan hogyan jöhetett így rendbe.

Hirdetés


Sam álma valóra válik, hogy ügyvéd lehessen, és a baleset óta még erősebbé vált.
Köszönet mindenkinek, aki segített neki a sürgősségi orvosi csapatból az ápolóknak, az orvosoknak és a rehabilitációs személyzetnek.
Kérjük, oszd meg, ha úgy gondolod, hogy az orvosok és az ápolónők megérdemlik a világ minden elismerését a kemény munkájuk miatt, amit éjjel-nappal csinálnak!

Forrás
Hirdetés
Hirdetés