Hirdetés

A diabétesz napjainkra a leggyakoribb anyagcsere betegség, amely napjainkra a fejlett világon népbetegségnek számít, sajnos több száz millió ember érintett. A WHO adatai szerint a betegek száma az elmúlt 40 évben több mint négyszeresére nőtt.
A modern életmód sajnos kevesebb mozgást, és kevesebb természetes forrásból származó ételt hoz magával, annál több viszont a feldolgozott, valamint a finomított élelmiszer.
A nem megfelelő táplálkozás, egyes (elsősorban a D) vitaminok tartósan alacsony szintje és a mozgás hiánya, különösen genetikai hajlam megléte esetén akár már negyven éves kor felett elvezethet a cukorbetegséget megelőző állapothoz, az inzulinrezisztenciához, amely hasi elhízással párosul.
Most gondoljunk csak kicsit az olasz konyhára. Rendkívül sok liszt tartalmú ételt fogyasztanak, mint amilyenek a tészták vagy a pizza. Azonban mégis sokáig élnek és nem híznak el idő előtt. Mi lehet ennek a titka? A liszt tartalmú termékek következtében megemelkedett vércukorszint ellensúlyozására számos fűszer és rengeteg zöldség szolgál az olasz nemzeti konyhában!

Hirdetés

Létezik két olyan, az olasz konyhában gyakran használt fűszernövény, az oregánó és a rozmaring, amelyek segítenek csökkenteni a fentiekben leírt, nem túl kellemes állapot kialakulásának kockázatát.

ROZMARING. KÉP: PIXABAY.COM

OREGANO. KÉP: PIXABAY.COM
Ezek a növények dipeptidyl peptidase IV enzimet tartalmaznak, amely elősegíti a szervezetben az inzulin termelését. Éppen ezért ajánlatos azokat rendszeresen, és lehetőleg frissen fogyasztani.
blikkruzs.blikk.hu cikke nyomán
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés