Hirdetés

Évente otthontalan kutyák millióit fogják be, majd altatnak el világszerte. A The Humane Society of the United States nevű nonprofit szervezet statisztikái szerint, körülbelül 3,4 millió macskát és kutyát altatnak el az Egyesült Államokban. Az elfogott állatok soha nem találnak új gazdára.
Mielőtt az emberek eldöntik, hogy kisállatot szeretnének, gyakran komoly választás előtt állnak: vegyenek egy drága, fajtiszta kutyát, vagy fogadjanak örökbe egyet a menhelyről.
Számos ok szól az örökbefogadás mellett, hiszen az, ahogy az új otthon megváltoztatja egy kisállat életét, egyszerűen megfizethetetlen. A következő kutyák új otthonra és új családra találtak, ám sokkal több állat várja, hogy új életet kezdhessen.

1. Teddy


Teddy egy ausztrál juhászkutya és egy golden retriever keveréke. A gazdája a 25. születésnapján fogadta örökbe egy menhelyről. Nézd meg, mennyit változott azóta! Lehet ennél jobb ajándék?

2. Spokey


Ő itt Spokey. A két kép közötti eltérés mindössze egy nap, de Spokey világnézetét illetően hatalmas a különbség.

3. Edgar


Amikor Edgar megérkezett az új otthonába, az új kis barátja már várt rá (őt is egy menhelyről hozták el).

4. Holland


Ez a kiskutya tulajdonképpen koldusból lett királyfi. Az új, szerető családjában mindig mosolyog, és az összes képen boldogan pózol.

5. Egy boldog kutya


Miután több napig egy menhelyi ketrecben volt kénytelen élni, mi lehetne jobb egy vadi új autó ülésénél? Még akkor is, ha épp az állatorvoshoz viszik.

6. Jackson


Elképesztő, hogy megváltoztat egy kutyát mindössze egy nap, ha azt egy szerető gazdi társaságában tölti. Jackson sem kivétel ez alól.

7. Még egy boldog kutyus


Így néz ki egy kutya, aki rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül a múltban, ám végül egy igazán gondoskodó gazdira talált, aki szeretni fogja, akármi is történjen.

8. Scarlett


Scarlett-et egy kisebb bőrbetegségtől mentették meg. Hát nem ő a legboldogabb kutya a világon?

9. Mischka


A medveméretű kutya sok időt töltött egy bevásárlóközpont közelében, amíg egy lány meg nem látta. A kutya igazán szerencsés volt, hogy egy évet tölthetett ideiglenes otthonában, mielőtt eljött érte az új gazdája. Most mindketten Lengyelországban élnek, s gondját viselik egymásnak.

Hirdetés10. Pig Pen


Ezt a pit bullt olyan emberek mentették meg, akik később a családjává váltak. Eleget szenvedett, s mostanra láthatóan megváltozott.

11. Egy szerencsés kutya


Egy másik szerencsés kutya, aki kétségtelenül rájött, hogy végre otthon van.

12. Chex


Ezt a kutyust akkor hagyták el, amikor régi gazdája elköltözött. Ásott egy lyukat az udvarban, és ott próbált meg aludni. Jelenleg Chex egy új család boldog tagja, akik soha nem fogják elhagyni.

13. Kelly


Ez a kiskutyus sokkal boldogabbnak tűnik egy kényelmes szőnyegen fekve, mint egy hideg menhely padlóján.

14. Piper


A menhelyen ez a kutya bujdosott az emberektől, félt mindenkitől, és senkinek nem engedte, hogy megérintse. Egy epilepsziában szenvedő nő lett az új, szerető gazdája. Észrevette, hogy Piper képes megjósolni és megakadályozni a rohamait. Így Piper szolgálati kutya lett, aki soha nem hagyja el a gazdáját. Nagyszerű csapatot alkotnak.

15. Leo


Leo-t egy kocsi ütötte el, amikor még kiskutya volt. Hosszú ideig küzdöttek érte, amit rehabilitáció követett. Most Leo melegszívű emberekkel él, s ez a tökéletes bizonyíték arra, hogy a rokkant kiskutyák is élhetnek teljes életet, s rengeteg boldogságot és szeretetet adhatnak a gazdájuknak.

16. Bug


Az ijedt, zavarodott Bug-ot az utcáról vitték be egy menhelyre. Egy önkéntes már első pillantásra „beleszeretett” és megígérte: „holnap visszajövök, és hazaviszlek.” Bug-ot valószínűleg korábban már cserbenhagyták, így nem hitt neki. Ám később rájött, milyen boldog is lehet az új gazdijánál.

17. Pablo


Kedves emberek találtak rá Pablo-ra az utcán, s hazavitték. A jobb oldali kép egy héttel ez után készült. Nézd, hogy megváltoztatta a szeretet és a gondoskodás!

18. Kasper


Kasper egy romániai kutya, akinek igazán sokat kellet utazni, hogy megismerkedjen új gazdáival az Egyesült Királyságban, akik viccesen megjegyezték: „Még integrálódnia kell, és megtanulnia a nyelvet, de egyébként nagyon jó fiú.”

19. Hank


Ezt a szegény kutyát egykor zúzódások és sebhelyek borították, de nézz rá most, milyen boldog! Fülig ér a szája!

20. Jake


„Ő itt Jake. Januárban fogadtuk örökbe, már egy kicsit idős. Csak egy kis szeretet (és persze sok has vakarás) kellett hozzá, hogy elmondhassam, végre azt az életet éli, amit mindig is megérdemelt.”
Az elhagyott kutyák mindannyian jobb életet érdemelnek, az apró kiskutyáktól a nagyokig, legyenek akár egészségesek, vagy betegek. Ne félj örökbe fogadni egy kutyát az utcáról vagy egy menhelyről, ők a világ legszeretetteljesebb és leghálásabb teremtményei.

Hirdetés
Categories: Cukiságok

Hirdetés