Hirdetés


29 éves korában elhunyt Gönczi János, a magyar küzdősport kiemelkedő alakja, a TEK törzsőrmestere. A fiatal sportoló leukémiával küzdött, majd elkapta a koronavírust.
Gönczi János szervezetét egy évvel ezelőtt támadta meg a leukémia. Ez iszonyatos fájdalmakkal járt, de ő harcoshoz illő bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat. Még kisfiú volt, amikor a küzdősportokkal foglalkozó édesapja magával vitte az edzőterembe, ahol hamar kiderült, hogy örökölte a tehetséget.
Gyorsan fejlődött, és felnőttkorára a kempóban, a kick-boxban és a kung-fuban is bajnoki címet szerezett – írja a Bors.

Hirdetés

„Sosem kellett nógatnom, ki­váló volt a munkabírása. A fiam büszke volt rá, hogy felvették a Terrorelhárítási Központba dolgozni. Minden kollégájával szót értett, a munkáját pedig nagyon komolyan vette. Kemény fiú volt, a strapát is jól bírta” – mondta János édesapja.
„Már úgy tűnt, hogy legyőzte a betegséget. Végig kórházban volt. Elkapta a koronavírust is, a tüdejét pedig egy gombás betegség, illetve három baktérium támadta meg. Hirtelen újra romlani kezdett az állapota. Egyre gyengébb lett” – csuklott el az édesapa hangja. Augusztusban egy hétre kómába is esett.

Hirdetés
„Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig elkezdett szinte könyörögni: ‘Apa, ne engedd, hogy altassanak!’ Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk. Bevezettek egy csövet a szervezetébe. Még reménykedtünk, de sajnos hiába”.
A sportolónak két testvére van. A 24 éves Alex és az 5 éves Áron. A kisebbik testvér rajongásig szerette bátyját, a boldogan kiabálta, hogy él a testvére.
Másnap meghalt.
Az édesapát másnap reggel értesítették a kórházból, hogy legnagyobb gyermeke szíve leállt. A harcost a TEK saját halottjának tekinti.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés