Hirdetés

Senki sem hitte, hogy életben marad a pici, Áron viszont rájuk cáfolt. Áron édesanyjának, Zsuzsának a terhesség 20. hetében néhány nap alatt összeomlott a szervezete, terhességi toxémia alakolt ki nála – írta az NL Café.
A kismama végtagjai és aca is megdagadt, bekerült a balassagyarmati kórházba, ahonnan tovább is küldték a fővárosba, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára.
Zsuzsa rengeteg gyógyszert kapott, az orvosok pedig nem bíztatták. “Olyan pici ez a magzat, hogy nem fogunk tudni eleget várni a születéssel ahhoz, hogy egészséges legyen. Fogyatékos lesz, valószínűleg vak is, lehet, hogy süket is. Engedje el!” – idézte a cikk a nő szavait, melyeket az orvosoktól hallott.
Egy hét múlva, 350 gramm testtömeggel megszületett Áron. Sokági senki sem mert reménykedni, aztán teltek a hetek, az embriószerű kisfiú pedig dacolt az esélyekkel, életben maradt, és fejlődni kezdett.
Még öt hónapig kórházban volt, ahonnan 2000 grammal és 41 centivel vitte haza a család Szécsénybe. A mai napig nem érti senki, hogy miként fejlődhetett egészségesen, hogyan nem lettek szövődmények.
Áron most egy éves, és jó egészségnek örvend. Ő az a kisfiú, aki 21 hétre született:

Hirdetés

koraszulott-aron-foto

Fotó: nlcafe.hu/Kováts Dani

További fotókat az NL Café cikkében találsz a családról és a kicsiről.

Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés