Hirdetés

Elképesztő történettel csalt ki milliókat emberektől két kiskorú gyerek Budapesten. Előadták, hogy szegények, éheznek és az édesanyjuk beteg, sokan erre pedig fizettek is. Volt, aki 32 millió forintot adott nekik.
Karácsony előtt pár nappal találkozott V. Szabolcs a két 12 év körüli gyerekkel. Sajnálkozva elpanaszolták, nagy bajban vannak, apjuk otthagyta őket, elvitte minden pénzüket, az édesanyjuk pedig szívbillentyűműtéten esett át. Majd egy 7800 forintos villanyszámlát lobogtatva azt kérték Szabolcstól, segítsen rajtuk.
– Sok haszontalan dolgot vásároltam már, ezért úgy gondoltam, ha egy feleslegesnek bizonyuló ajándék helyett meg tudok menteni egy családot, az a jóisten előtt is elfogadható csere lesz. Így hát adtam nekik nyolcezer forintot – kezdi a Borsnak felháborító történetét a csalás egyik sértettje.
A gyerekek itt nem álltak meg. Jöttek azzal, hogy nincs pénzük vonatjegyre, Budapestre is bliccelve jöttek, és otthonra vásárolniuk kell némi élelmiszert, hogy a gyámügy lássa, nem éheznek – különben nem tudnák a beteg édesanyjukkal tölteni a karácsonyt.
Szabolcs megsajnálta őket és a korábbi összeget megtoldotta egy húszezres bankóval. A gyerekek fogadkoztak: vissza fogják adni, ha megjön a családi pótlék. Szabolcs és a két kiskamasz elköszöntek, de másnap délelőtt már hívták telefonon, megint nagy baj van: édesanyjuk rosszul lett, a mentők kijöttek, adtak recepteket, amiket feltétlenül ki kellene váltaniuk, de – természetesen – nagyon sokba kerülnek. További 40 ezer forintot kértek el, amit Szabolcs átutalt egy megadott számlára.

Hirdetés

– Még aznap délután újra telefonáltak a gyerekek, nem elég a korábban villanyszámlára adott 7800 forint, mert az összes tartozást ki kell fizetni. Ezt alátámasztva egy állítólagos ELMŰ-s ügyintéző telefonszámát adták meg, akivel többször beszéltem is. Csak utólag derült ki, hogy ez is meg volt rendezve, és az egyik társuk beszélt velem – teszi hozzá még mindig dühösen Szabolcs.
Harmadszorra átutalt a gyerekeknek még 40 ezer forintot, abban a boldog tudatban, hogy megoldódott a probléma.
De itt még mindig nem volt vége: a gyerekek este újra telefonáltak, egy újabb ürüggyel, hogy a villanyórát is ki kell cserélni, amihez még 60 ezer forint kell. Erre Szabolcs már nemet mondott, és a gyerekek a következő nap folyamatosan hívogatták. Könyörögtek neki, hogy egy fűtetlen lakásban vannak és gondoskodjon róluk. Szabolcs erre kiküldött egy rendőrt az általuk megadott címre, segítsen ő nekik, de az ott élő család közölte, hogy köszönik, ők jól vannak. Szabolcs – akitől ekkor már 108 ezer forintot csaltak ki – végül feljelentést tett.

A jól megszervezett csalásnak több sértettje is van, Szabolcs hozzájuk képest olcsón megúszta. Ugyanezzel a módszerrel egy férfitől négy hónap alatt több mint 32 millió forintot (!) csaltak ki, egy hölgy pedig egy hónap alatt két és fél milliót adott nekik készpénzben.
A rendőrség a három eset vizsgálatát összevonta, többszörösen minősített csalás miatt nyomoznak. Egy bizonyos, M. Dávid a fő gyanúsítottjuk, akiknek több társa is van.
Szabolcs azért osztotta meg történetét lapunkkal, mert úgy gondolta, az ügynek több további károsultja is lehet, akik eddig nem tettek feljelentést. Azt nem tudni, hogy az okozott kárt sikerül-e valaha behajtani a tetteseken.

Forrás: panoramanet.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés