Hirdetés

Martin és Sinforosa Colomer házasok, és ugyanott laknak hosszú évtizedek óta. Még úgy is, hogy szó szerint ők az egyetlen lakói 45 éve a spanyolországi La Estrella falunak.
Azért nincsenek egyedül, van huszonöt macskájuk, egy csomó méhük, baromfiudvaruk, és három kutyájuk is. Szórakozási lehetőségük nagyon nincs, mert a falu kocsmája, temploma, közösségi háza, boltja réges rég bezárt.
8cf1173934f6fa0969b9db72bfa5d36bb95b0969
La Estrellát annak idején gazdag férfiak virágoztatták fel, ám egy erős vihar a lakosok felét megölte még az 1800-as években. A házak nagy része romba dőlt, és hiába emeltek emlékművet az áldozatok emlékére, az embereknek nem volt kedvük továbbra is a faluban lakni.
La-Estrella-Spain3
Szép lassan mindenki elköltözött. Amikor a Colomer házaspár közös életét kezdte, akkor még 200 ember azért maradt a faluban, de az évek alatt ők is máshol telepedtek le. A házaspárnak volt egy lánya is, de ő 12 évesen embólia miatt életét vesztette. A költözést egyébként a most 80 éves férj, Martin már forszírozta, de a 83 éves Sinforosa azt mondta, ő itt született a faluban, és itt is akar maradni.
La-Estrella-Spain2-600x338
Így kettecskén éldegélnek, házukban nincs vezetékes víz, sem áram, sem tévé, sem telefon. Idejük nagy részét az állatok és a kert gondozásával töltik, és ha ez nem elég, rádiót hallgatnak, vagy hétvégente látogatókat fogadnak.

Hirdetés

Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés