Hirdetés


Bizonyára te is észrevetted, hogy ahogyan telnek az évek, a takarításhoz használatos vegyszerek ára egyre magasabbra kúszik. Nem elég, hogy a fizetésünkhöz képest pofátlan árakon árulják ezeket a termékeket, rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek az egészségünkre is károsak.
Amennyiben saját megoldást szeretnél, amely olcsóbb és nem károsítja az egészségedet, ajánlunk öt olyan egyszerű szert, amelyeket hatékonyan bevethetsz a háztartásban, tisztításhoz és takarításhoz:

Hirdetés

1.) Teafa olaj
Fertőtlenítő hatásának és számos kedvező tulajdonságának hála szinte bármilyen felületen alkalmazható. Egyszerűen szórófejes flakonba vizet töltünk, majd hozzáadjuk a teafa olajat (annyi cseppet tegyünk bele, hogy az az adott felület szennyezettségének, illetve típusának megfelelő legyen). Penészedés ellen is kiváló, és a matrac fertőtlenítésére ugyancsak.

2.) Citrom
Fertőtlenítő, zsíroldó hatású, és a nagytakarításkor is kiváló társunk lehet. A mikrosütő tisztításában egyik első számú szövetségesünk. Fél citromot teszünk fél pohár vízbe, majd magas fokozatos fél percen menjen a mikro: a citromos gőztől kioldódnak a lerakódások és a kellemetlen szagtól is megszabadít.

3.) Méhviasz
Fabútorok ápolására csodálatos szer, sokkal jobb a bolti vegyszereknél!

4.) Ecet
Vízzel keverve sokoldalúan felhasználható tisztítószer: a padló tisztításától az ablakpucoláson keresztül a vízkő eltávolításáig kiváló! Akár makacs lerakódások ellen, vécé tisztításhoz, vagy mosáshoz is használhatjuk.

5.) Szódabikarbóna
Ki ne hallott volna már ennek az egyszerű háziszernek a sokoldalú felhasználhatóságáról? Szagtalanít, fehérít! Vízzel keverve olyan pasztát kapunk belőle, amely alkalmas a fürdőszobában a csempe és a kagyló tisztítására. Ráadásul edények tisztításában is kiváló. Ha a szemetesbe szórjuk vagy egy kis edényben a hűtőbe helyezzük, úgy ezeket is kiválóan szagtalanítja.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés