Hirdetés


Az Egyesült Államokban a legtöbb ember keringési szívbetegségben veszti életét. A szívroham pedig az egyik leggyakoribb halálok.
Éppen ezért is nagyon fontos a megelőzés, hogy kiegyensúlyozottan étkezünk, fogyasszunk vitaminokat, ne dohányozzunk, elegendő omega-3 zsírsavat vigyünk be a szervezetünkbe, és ne hanyagoljuk el a testmozgást sem.
A szívrohamot az okozza, hogy a szívizmok hirtelen leblokkolnak, ezáltal nem képesek oxigénhez jutni, így pedig károsodnak. Segítség nélkül a halál sajnos hamar bekövetkezhet.
Léteznek azonban olyan előjelek, amelyeket mindenképpen érdemes komolyan venni, és nemcsak azért, mert akár hónapokkal előre jelezhetik egy potenciális szívroham bekövetkeztét. Az alábbi jelek önmagában is azt jelzik, hogy szervezetünknek segítségre van szüksége!

Hirdetés
  • A szívroham egyik legelső jele lehet, ha extrém fáradtság, levertség kínoz minket.
  • A második jel, hogyha súlyos alvászavarokkal küzdünk, állandóan felébredünk, pl. arra, hogy szomjasak vagyunk.
  • A megváltozott, szapora lélegzetvétel is rendkívül rossz előjel, mert így nem jut a szervezetünkbe elegendő oxigéndús levegő.
  • A negyedik jel, ha ok nélkül rendetlenkedik a gyomrunk és emésztési problémákkal küzdünk. Bár nyilvánvalóan nem csak a szívroham előjele lehet, de ez is olyan tünet, amellyel önmagában is érdemes orvoshoz fordulni.
  • Az ötödik tünet akár fél évvel a szívroham bekövetkezte előtt is jelentkezhet, és szintén nyugtalanító: nehéznek vagy nagyon könnyűnek érezhetjük a végtagjainkat. Ennek oka a gyenge vérkeringés, illetve az idegsejtek elégtelen oxigénellátása, mert érzékcsalódást okoz.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy a fenti tünetek kialakulása nem feltétlenül vezet szívrohamhoz, és sok más egészségügyi problémát is jelezhet, az azonban nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el a szervezetünk jelzéseit, és amennyiben súlyos tüneteket tapasztalunk, még idejében forduljunk orvoshoz!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés