Hirdetés

Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita


Az Edda Művek, amelyet Pataky Attila, Alapi István, Kicska László, Gömöry Zsolt és Benkó Ákos hoztak létre 1973-ban, egyike azon kevés magyar zenekaroknak, melyek fél évszázada állnak a siker csúcsán. Az együttes, amely az évek során változatlan felállásban maradt, legutóbbi, március 9-i évfordulós koncertjén is bizonyította hosszantartó népszerűségét.

Hirdetés

„Annyi energiát kaptam tegnap este, hogy a következő ötven évre be vagyok biztosítva! A feleségem egy órája olvassa a minden fórumon ömlő üzeneteket és gratulációkat és úgy tűnik, sosem fogy el. Most, hogy beszélünk, legalább kap egy kis levegőt… Minden, de minden tű pontosan úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük. Ez a zenekar, a közönség és nagyrészt annak a száz fős háttérstábnak az érdeme, akik fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy flott legyen a buli. Köszönöm nekik!” – kezdte a Bors kérdésére a banda frontembere.

Hirdetés

„Szombat este rátettük a pecsétet a mögöttünk álló fél évszázadra. Pont úgy, ahogyan a Magyar Posta tette azzal a bélyeggel, amit a napokban bocsájtottak ki az Edda tiszteletére. Ez a tábor megmutatta, hogy nemcsak múltunk és jelenünk, de jövőnk is van, hiszen a szülők, vagy akár már nagyszülők, továbbadták a zene szeretetét a fiatalabb generációnak. Ez jól látszott a színpadról, hiszen rengeteg fiatal szempár szegeződött ránk és rengeteg kis srác és kis csaj énekelte velünk a dalainkat. Hatalmas öröm ez! De nincs megállás! Nyakunkon a nyár és már tele is vagyunk. Annyit ígérhetek, hogy a szombat esti buliból számos elemet viszünk magunkkal az előttünk álló bulikra, így csak egy kicsit kell bánkódnia annak, aki nem fért be az Arénába!” – mesélte az aranytorkú zenész, aki azt is bevallotta, hogyan kapcsolódik ki a bulik után, és mivel tölti azt a kevéske szabadidejét.

Hirdetés

„Pont úgy pihenek, ahogy te… Lefekszem és becsukom a szemem. Az úgynevezett „énidőmben” a spiritualitás felé fordulok. Sokat meditálok és rengeteget olvasok. Ez a két tevékenység jelenti számomra az elvonulást és a nyugalmat. Egyébként pedig kikapcsol a munka is. Nekem ötven éve az Edda az életem és ez null-huszonnégyes szolgálatot jelent. Fürdöm a szeretetben, ami körülvesz. Így élek és ezt nagyon szeretem!” – fogalmazott.

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés