Hirdetés


Egy olyan világban, ahol a válási arány folyamatosan növekszik, és a párok az internetes oldalakon található algoritmusokon találkoznak egymással, úgy tűnik, hogy az igaz szerelem a kihalás szélén áll. De Isaac és Teresa Vatkin története azt mutatja, hogy még mindig vannak olyan szerelmi történetek, amelyek annyira romantikusak, hogy úgy tűnik, Shakespeare munkájából származnak.

Hirdetés

Isaac 1926-ban született Uruguay-ban, de még fiatalemberként Argentínába költözött, hogy a családjával együtt éljen.
Teresa 1928-ban, Argentínában (Mar del Plata) született. 1945-ben egy partin találkoztak egymással, szerelmesek lettek és két évvel később összeházasodtak.
Mint férj és feleség, Isaac és Teresa nagyon boldog életet éltek. Három közös gyermekük született, és 1968-ban úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokba költöznek, és Chicagóban éltek életük végéig. 42 éves korában Isaacnak meg kellett tanulnia angolul beszélni.
Isaac gyorséttermeket nyitott, és mindent megtett annak érdekében, hogy ne kelljen nélkülöznie a családjának. Ahogy az egyik gyermeke emlékszik: “Soha nem volt nagy házuk vagy más luxus, de mindent megtettek, hogy jó iskolában tanulhassunk.”

Hirdetés
Az évek teltek, és 80 éves korában Teresát Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Isaac ápolta, fürdette, és gondoskodott róla. Nem volt hajlandó lemondani a reményről, és az idős kora ellenére folyamatosan kereste a feleségének az új gyógymódokat.
91 éves korában Isaacot egy nagyon komoly influenza ágynak döntötte. Teresa egészsége szintén romlott, abban az időben tüdőgyulladásban szenvedett. A házaspár ugyanabba a kórházba került, és gyermekeik gondoskodtak róla, hogy ugyanabba a helyiségbe kerüljenek. Ahogy a pár egymás mellett feküdt, a fiuk összekurcsolta a kezüket, hogy fogják egymás kezét. Egyikük sem engedte el egészen a végéig…
Végül Teresa gondozása túlságosan megterhelő lett Isaac számára, és keresett neki egy helyet egy otthonban. De Isaac nem akarta, hogy bármi is közéjük álljon, és minden nap meglátogatta.

Hirdetés
Végül Teresa kinyitotta a szemét, ami az utolsó alkalom volt. Körülnézett a szobában, ránézett a gyermekére, aki meglátogatta, majd elhunyt. Amikor kivették a szobából, Isaac észrevette, hogy a felesége keze már nincs az övében. Rájött, hogy a felesége elhunyt, és ő is követni akarta. Néhány pillanat múlva abbahagyta a légzést. Negyven perccel azután, hogy feleségét elvitték tőle, Isaac csatlakozott hozzá.
Gyermekeik és unokáik most gyászolják a pár elvesztését, de tudják, hogy elhagyták ezt a világot, és a túlvilágon ismét együtt lesznek. Sok pár nem veheti túlságosan komolyan a fogadalmat, “míg a halál el nem választ”, de Teresa és Izsák biztosan így tettek.

Forrás: Harmonikum
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés