Hirdetés


Minden családban vannak olyan kulináris titkok, melyek anyáról-lányára szállnak tovább. Ezek nagyban megkönnyítik az életünk, és az ételeink is finomabbak lehetnek tőlük. Ismerkedjünk meg egy pár trükkel!
1.Ne főzzük a paradicsomot más zöldséggel együtt
A paradicsom magas savtartalommal rendelkezik, ezért lelassítja a többi zöldség elkészülési idejét. Előbb pirítsuk meg a hagymát, sárgarépát, és a paprikát, majd csak utána adjuk hozzá a paradicsomot.

Hirdetés

2.Ne mossuk le a tésztát
A megfőtt tészta külsején egy keményítőréteg keletkezik, ami elősegíti a paradicsomszósz felszívódását. A minőségi búzából készült tészta sosem fog összeragadni, nem kell lemosni a keményítőréteget róla.

3.Csak a végén kell megsózni a levest
Ha közvetlenül fövés előtt sózzuk meg a levest, akkor fölöslegesen pazaroljuk el a sót. Fövés során ugyanis a elpárolog a só, és újra kel majd sózzuk.

4.Ne turmixoljuk a krumplipürét
Ha turmixoljuk egy gusztustalan pépet kapunk a krumplipüréből. Inkább használjuk krumplinyomót, majd a tej segítségével habosítsuk fel.

Hirdetés
5.Ne tegyünk túl sok feltétet a pizzára
Ha túlzásba visszük a feltétet, akkor nem fog rendesen megsülni sem a pizzalapunk, sem maga a feltét. Ugye senki nem akar nyers pizzát enni?

6.Ne vágjuk fel sokkal hamarabb a hagymát
Felvágás után 6-7 perccel a hagyma kesernyés ízű lesz. Akkor vágjuk fel csak, amikor már használjuk.

7.Ne oldjuk a szódabikarbónát ecetben
Ha ecetben oldjuk fel a szódabikarbónát a dioxid legnagyobb része elpárolog, ezért nem fog felnőni a süteményünk. Egy poharat töltsünk 3-4 evőkanál vizet, ebben oldjunk fel a szódabikarbónát. Egy másik pohárban 3-4 evőkanál vízben oldjunk fel citromlevet. A végén egyesítsük a két pohár tartalmát.

8.Készítsük el idején a sütni való krumplit
Sütés előtt a meghámozott krumplit 1 órán keresztül áztassuk hideg vízben. Így kivonódik belőle a keményítő, és a krumpli ízletesebben készül majd el.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés