Hirdetés


Egy 7 éves fiút joggal neveznek hősként, miután megmentette kishúga életét egy lakástűz során a Tennessee állambeli New Tazewellben.
A beszámolók szerint Chris és Nicole Davidson december 8-án lefektették három gyermeküket, akik este fél kilenckor már aludtak.

Hirdetés

Nicole mégis füstszagra ébredt órákkal később, és perceken belül lángolt a családja otthona. Ami még rosszabb, a 22 hónapos Erin Davidson a szobájában rekedt.
„A füst és a tűz olyan sűrű volt, hogy nem tudtam volna odamenni hozzá” – mondta Chris Davidson a CNN szerint.
A helyzet kétségbeesetten követelt egy hőst, és ez a hős előállt Chris és Nicole 7 éves fia, Eli formájában.
„Kimentünk, hogy az ablakon keresztül eljussunk hozzá, de nem volt semmi, amire felállhattam volna, hogy felérjek” – magyarázta Chris.
„Így felkaptam Eli-t, aki átment az ablakon, és ki tudta ragadni a kiságyából.”

Hirdetés

Eli ezután a kis Erinnel a karjában ki tudott jutni az égő házból, kétségtelenül megmentve ezzel az életét. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a ház már pokollá vált.
„Nem is lehetnénk büszkébbek Elire” – mondta Chris. „Olyat tett, amit egy felnőtt ember nem tenne meg.”
Eli a CNN-nek nyilatkozva hősies erőfeszítéseiről elmondta: „Azt hittem, hogy nem tudom megcsinálni, de aztán azt mondtam: ‘Elkaptam, apa’. Megijedtem, de nem akartam, hogy a húgom meghaljon”.
Chris és Nicole, mindketten volt tűzoltók, a beszámolók szerint az évek során 34 gyermeket neveltek mint nevelőszülők, köztük Eli-t, és két másik gyermeket, Erin-t és Elijah-t örökbe fogadtak.
„Mindent elvesztettünk, amink valaha is volt” – mondta Chris.

Hirdetés

„Az egész életünk abban az otthonban volt. A három autónk is megsérült a tűzben.” „Ez pusztító. Semmink sincs.
„Soha nem voltál még olyan alázatos, mint akkor, amikor még a saját alsóneműd sincs, amit felvehetnél.”
Valóban, de Eli-nek köszönhetően egy sokkal rosszabb tragédiát sikerült elkerülni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ez a 7 éves kisfiú a világ minden dicséretét megérdemli.
Egy otthon tűz általi elvesztése elképzelhetetlen tragédia, de hogy mi történt volna, ha Eli nincs ott, arra még csak gondolni sem szabad.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés