Hirdetés


Egy 9 éves kisfiú, Ashton Leeds élete váratlan fordulatot vett, amikor egy nemrég az Egyesült Államokban engedélyezett gyógyszernek, a Vitrakvinek köszönhetően legyőzte a 4-es stádiumú pajzsmirigyrákot. Az eset rávilágít a modern tudomány erejére és az új gyógyszerekben rejlő reményre.

Hirdetés

Ashton 5 éves korában került diagnózisra, miután az orvosok a torkában talált csomóval kapcsolatban biopsziát végeztek. A család reménye a kezelések során többször is csökkent, mivel a kisfiú rákja ellenállóvá vált a hagyományos terápiával szemben.
Leeds úr, Ashton édesapja, a Good Morning Amerika műsorában mély érzelmekkel beszélt a helyzetről: „Lassan észrevettük, hogy megváltozott a légzése, és kissé lefogyott, ezért visszamentünk az orvosához, és csináltak még egy mellkasröntgenet, és az azt mutatta, hogy a rák szétterjedt a tüdejében.” A család egyik legnehezebb pillanata az volt, amikor Ashton édesapja látta őt a műtét után, gépekre kötve: „A legrosszabb pillanat valószínűleg az volt, amikor láttam őt a műtét után, és láttam, hogy gépekre van kötve.”

Hirdetés

A helyzet azonban reménytelivé vált, amikor Ashton kezdte szedni a Vitrakvi nevű, újonnan engedélyezett rákgyógyszert. Bár még nem gyógyult meg teljesen, állapota jelentősen javult, és a prognózisa pozitív. Szülei, Kayley Leeds és Shayne Leeds újra reményt éreznek fiuk jövőjét illetően, és optimisták, hogy hamarosan minden rendben lesz.
A Vitrakvi gyógyszer várhatóan nem csak Ashton számára ad új reményt, hanem ezreinek a hozzá hasonló betegeknek is, és ezáltal megnyit egy új fejezetet a rákellenes terápiában. Az Ashton története által inspirált családok most már tudják, hogy a harc sosem hiábavaló, és hogy a tudomány által mindig kínálkozik egy utolsó remény.

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés