Hirdetés

Fotó: rtl.hu

Két hónapig lebegett élet és halál között, és a szülei szerint is szinte hihetetlen, hogy a 15 éves kenus, új esélyt kapott a sorstól azt követően, ami április 4-én történt. Soma egyik barátja felmászott a sárospataki állomáson egy tehervonatra, a fiú pedig segíteni akart neki, mindkettőjük súlyos áramütést szenvedett.

Hirdetés
Sárospatakon, egy 16 éves fiú a vasútállomáson felmászott egy tehervagon tetejére, hogy fényképet készítsen, de “a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta”. 15 éves barátja megpróbált segíteni, de ő is súlyosan megsérült.
Barátja tíz nappal később a kórházban meghalt, A 15 éves Soma viszont annak ellenére túlélte a tragikus esetet, hogy testfelületének több mint 50 százaléka megégett, emellett súlyos koponya- és lábtörést szenvedett.
„Soma hetven napot töltött a Bethesda kórház égésintenzív osztályán, a hatvanadik nap környékén érkezett arra jel, hogy túlélheti. Innentől kezdve úgy fogtuk fel, hogy új lehetőséget, új életet kaphat.

Hirdetés

Miután a barátja meghalt, mi annyit kértünk a sorstól, hogy szellemileg ép maradjon, lásson és halljon. Nagyégetteknél örök szabály, hogy 24 órában gondolkodunk előre, nem tudhatjuk, mire lesz szüksége a jövőben, ez volt az a minimum, amiben bíztunk, hogy a későbbiekben méltó életet tudjon élni” – mondta a baleset után fél évvel a Blikknek Soma édesapa.
Ehhez persze, évekig tartó rehabilitációra van szükség: Soma testfelületének nagy százaléka sérült. Lábizmainak jelentős részét is elveszítette, jelenleg járókerettel képes járni. A következő minimum egy évben a teljes testét és a fejét is takaró kompressziós ruhát fog hordani, később pedig a különböző korrekciós műtétek mellett hajbeültetésre, fülpótlásra, hegkezelésre, arcplasztikai műtétekre is szükség lehet.
A szülők elmondása szerint a fiú jelenleg otthonában lábadozik. A teljes testét minden nap le kell kenni egy speciális krémmel, naponta nagyjából két órát gyógytornázik, hegmasszázst kap. A kompressziós ruha fel- és levétele is több mint egy óra.

HirdetésHirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés