Hirdetés


A máj a méregtelenítés rendkívül fontos szerve, azonban ha túl sok méreganyagot viszünk be a szervezetbe, azt túl terhelheti a májat, és egy idő után az már nem tudja elvégezni a feladatait.
Éppen ezért is fontos, hogy időről időre végezzünk méregtelenítést. A méregtelenítéshez az egyik legjobb növény a cékla, ami rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így többek között C vitamint, béta-karotint, B vitamint, mangánt, foszfort, vasat, calciumot és magnéziumot.
Védi a májunkat, és rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a krónikus májbetegségek kialakulásának esélyét.
Ennek ellenére természetesen, amennyiben hasonló betegségben szenvedünk, mindenképpen menjünk el orvoshoz, és tartsuk be az utasításait: a természetes megoldások nem gyógyszerek, és nem pótolhatják az orvosi kezelést, azonban megelőzési célból, vagy (amennyiben az orvosa ezzel egyetért) kiegészítőként jól működhetnek.
Hogyan készítsünk tehát olyan Céklalevet, amely nem csak nagyon egészséges, méregtelenít, de még íze is kellemes?
Csupán egy nagyobb cékla, 1 db sárgarépa, és egy fél citrom szükséges hozzá. Miután megmostuk a céklát és a sárgarépát, hámozzuk őket meg. Ezután kisebb darabokra vágjuk őket, gyümölcscentrifugába tesszük, a végén pedig hozzáadjuk a citromlevét, és egy kis vizet.
Ha minden nap fogyasztunk belőle, az jó eséllyel sokat tesz majd a májunk egészségért és a problémák megelőzéséért!
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés