Hirdetés


A szerelem a legerősebb érzés. Összekapcsolja a lelket; összekapcsolja életünket. A szerelemtől azt érezzük, hegyeket mozdíthatunk, folyókat szelhetünk át, és elmennénk a világ végére is – mindezt azért az emberért, akivel megosztjuk lelkünket.

Hirdetés

Azok a párok, akik évtizedek óta házasok, jól ismerik ezt az érzést.
92 éves Bob és a 90 éves Ruth Kretschmer nemrég ünnepelte a 71 éves házassági évfordulóját. Egy műjégpályán találkoztak, röviddel a második világháború előtt.
Akik szerették Bobot, a boldogság forrásaként ismerték; egy bőséges energiával és lelkesedéssel rendelkező ember volt. Kettejük közül Ruthot tartották komolyabbnak, de ő is ugyanolyan szeretetteljes volt.
A második világháború idején Bob-ot behívták a hadseregbe. Nagy büszkeséggel szolgálta országát, sikerült túlélnie borzalmakat, amelyekkel szembenézett, és hazajött, hogy feleségül vegye a kedvesét, Ruth-ot.

Hirdetés

1955-ben a házaspár letelepedett egy házban, amelyet Bob épített Illinois-ban. Az udvaron állatokat tartottak, köztük lovat, kecskét, mosómedvét, kakast és ír szettereket – a házaspár egyesült az állatok iránti szeretetében.
Ruthnak és Bobnak három gyermeke született; a lányok, Roberta és Ruthann, és egy fiú, David. Az évek során családjuk tovább nőtt, és végül 12 unokájuk és 10 dédunokájuk lett. Gyermekeik a kapcsolatukat olyan szerelmi történetként írják le, amelyet tele volt “odaadással, szeretettel és bátorsággal”.
Sajnos, az utóbbi években mind Bob, mind pedig Ruth egészségi problémákkal küzdött. Ruthnál Alzheimer-kór alakult ki, míg Bobot tüdőrákkal diagnosztizálták, amely átterjedt a csontjaira és a májára.
Bob tisztában volt vele, hogy el fogja veszíteni a betegség elleni harcot, de úgy érezte, hogy addig kell élnie, ameddig csak tud a felesége kedvéért.

Hirdetés

“Romlik az állapotom, de ki kell tartanom, mert nem engedhetem meg, hogy Ruth otthonba menjen” – mondta Bob egy közeli barátjának.
A házaspár abban a házban maradt, ahol több mint 60 évet éltek, kórházi ágyaik voltak mindössze néhány méterre egymástól. Három gyermekük mindent megtett azért, hogy ápolja szeretett szüleiket, és amikor szükség volt rá, szerződött ápolóktól is segítséget kaptak.
Aztán, egy pénteken, nem sokkal 10:00 óra előtt Ruth légzése leállt. A család úgy gondolja, olyan volt, mintha Bob észrevette volna, amikor meghalt.
Az egyik nővér Bob kezét fogta és sírt. Bob megkérdezte tőle, hogy mi a baj.
“Ruth elment” – mondta neki.
Aztán hamarosan az ő keze is hideg lett.
Csak 20 perccel Ruth elhunyta után egy hospice nővér érkezett az otthonukba, hogy kimondja a halál beálltát. A lánya, Ruthann visszaemlékszik a szívszorító pillanatra.

Hirdetés

Ruthann szerint: “A nővér azt mondta: ‘Ruth elment’ majd felállt, megfordult, és azt mondta: ‘Ó Istenem, Bob is elment.’”.
Olyan volt, mintha felmentették volna a kötelessége alól. Amint meghallotta, hogy kimondták anya halálát 10:25-kor, apa 10:26-kor követte. A lelkem mélyén hiszem, hogy függött tőle.
Miközben az egész család gyászolta szeretteiket, mélyen legbelül tudták, hogy Bob és Ruth ezt az utat választotta, hogy elmenjen. A pár oly sok évig szerette egymást, hogy nem tudták elviselni az elkülönülés eszméjét. A halálig ragaszkodtak egymáshoz.

Hirdetés


Nyugodj békében, Bob és Ruth. A szerelmetek továbbra is virágozzon a családotokon keresztül. Lelketek biztosan tovább él a gyermekeiteken keresztül.
Téged is megérintett Bob és Ruth édes szerelmi története? Ha igen, kérlek, oszd meg ezt a Facebook-on, hogy a szerelem erejével szebbé tedd valaki napját.

Forrás
Hirdetés
Hirdetés