Hirdetés


Egy nő közösségi médián osztotta meg azt a megható történetet és a hozzá kapcsolódó képet, amely egy idős bácsival történt a minap egy helyi bevásárlóközpontban. A bácsi éppen az ő előtt állt a sorban, és amikor elérkezett a fizetés ideje, a zsebeiből több maroknyi aprópénz köteget vett elő.

Hirdetés

A pénztáros reakciója azonban nem az volt, hogy bosszankodott volna, hümmögött, vagy frusztráltan arcokat vágott, hanem teljes természetességgel és türelmesen a pultra szórta az aprópénzt, és elkezdte kiválogatni.
A bácsi remegő kézzel és alig hallható hangon annyit mondott, hogy nagyon sajnálja, majd rám és a kasszásra nézett. A kasszás csak annyit felelt, hogy: „Semmi gond kedves, majd csináljuk együtt.”

Hirdetés

A többi vásárló is türelmesen várakozott, miközben a bácsi még egy párszor elnézést kért a körülötte lévőktől.
„Amikor a férfi távozott, és én kerültem sorra, a kasszásra néztem, és én is megköszöntem neki, hogy ilyen türelmes és segítőkész volt. Ezt felelte: ‘Felesleges megköszönni. A probléma a világunkkal, hogy elfelejtettük, hogy szeressük egymást.’”
Ez az eset megerősítette a nőben, hogy milyen fontos az empátia és a türelmes segítségnyújtás egymásnak. Az ő története pedig reményt és örömöt hozott azoknak, akik olvasták, és talán arra is ösztönözte őket, hogy hasonló helyzetekben támogassák egymást, és őszinte szeretettel viszonyuljanak embertársaikhoz.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés