Hirdetés


Nem kérjük augusztus 20.-án Európa legdrágább tűzijátékát! 1 nap alatt 71 ezren írták alá a petíciót. Adják a rezsibe a pénzt!
“Magyarországon napról napra drágulnak az alapvető élelmiszerek. Nő az infláció. Folyamatosan romlik a forint. A kormány a választásokat megelőző kampányidőszakban rengeteg pénzt osztogatott el, amelynek következtében most óriási a hiány az államkasszában. Újabb adók kerültek kivetésre, amelyeket az érintettek a lakosságra hárítanak át, míg elkezdődtek a megszorítások is (pl. diákhitel kamatának emelése).

Hirdetés

Mindeközben a kormány idén is sok száz millió forintot költene augusztus 20-án tűzijátékra. Ahelyett, hogy az adófizetők pénzét egy igencsak környezetszennyező és drága mulatságra költené a kormány, fordítsák a gazdaság stabilizálására! Számos nemzetközi és hazai példát is láthatunk már arra, hogyan helyettesíthetők a tűzijátékok. Legyen szó fényjátékról vagy fényfestésekről, mindegyik alternatíva kevesebb költséggel, jár és sokkal kisebb környezeti és ökológiai kárt okoz.
Az elmúlt években több petíció is indult a budapesti tűzijáték ellen, amely számos aspektusában világította meg az ügyet. Álljon most itt egy újabb érv, hallja meg a kormány, hogy nincs olyan helyzetben a magyar gazdaság, hogy több száz milliót eldurrogtasson egy este alatt.

Hirdetés

Ha a kormánynak valóban fontos a magyar gazdaság helyreállítása, akkor az adófizetők pénzéből finanszírozott tűzijátékot fordítsa a gazdasági válság okozta károk enyhítésére. Adja a szociális szférának, fejlessze az oktatást vagy a közegészségügyet. Egy olyan országban, ahol napról napra gyengül a pénz, miközben emelkednek az árak, ott nincs helye egy ilyen luxus látványosságnak.
Magyarország államalapítását tűzijáték nélkül is meg lehet ünnepelni büszkén és méltóságteljesen.
Mindezek mellett óriási károkat tud okozni az élővilágban egy akkora szabású tűzijáték, mint amit augusztus 20-án fel szoktak lőni. Számos madár, kisállat és házi kedvenc fizeti meg annak az árát, hogy emberek gyönyörködnek a „fellőtt milliókon”.” – olvasható a petíció oldalán.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés