Hirdetés


Az utóbbi évtizedben nem történt ekkora hátborzongató csoda. Az elmúlt évek során a TikTok-on egyre népszerűbbé váltak azok a videók, amelyekben a felhasználók titkos felfedezéseikről számolnak be, például rejtett ajtókról, alagutakról, csapóajtókról vagy titkos szobákról, amelyeket otthonukban találtak. Gyakran előfordul, hogy az újonnan költözött lakók nem kapnak teljes tájékoztatást az ingatlan adottságairól, és néha meglepő dolgokat fedeznek fel.

Hirdetés

Magyarországon is többször találkoztak már hasonló történetekkel. Egyik legnépszerűbb esetben egy fürdőszobai tükör mögött rejtőző titkos szobára bukkantak, amit a tükör mögül áradó hideg levegő vezetett el. Végül feltörték a falat, és a felfedezésük hatalmas érdeklődést keltett. Most azonban még ennél is meglepőbb esemény történt.

Hirdetés

Általában rejtett szobákról és kisebb pincékről szólnak az ilyen történetek, azonban most egy férfi egy óriási föld alatti város bejáratára bukkant, amikor a pincéjében egyre mélyebbre hatolt. A hatalmas város rengeteg elágazó folyosóval rendelkezik, és kiderült, hogy ez egy 18 emeletes, föld alatti település, ahol egykor akár több mint 20 ezer ember is élhetett. Mindez a férfi pincéjéből nyílt.
A várost Derinkuyu-nak nevezték, és valószínűleg a 4. században épült ki fokozatosan, ma pedig közel 445 négyzetkilométer területet foglal magába. Kezdetben a föld alatti helyiségeket valószínűleg csak tárolásra használták a környékbeli lakosok, később azonban védelmi funkciója miatt költözhettek ide. A városról egyébként a Netflix egyik sikeres dokumentumfilmjében is beszélnek, amely az „Emberek az emberiség előtt” címet viseli.

Hirdetés


Forrás

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés