Hirdetés

A kókuszolajat ugyan számos kultúrában alkalmazzák már hosszú idők óta, azonban Európa egyes területein csupán nemrég kapták fel. Már most nagyon népszerű, és igen széles körben alkalmazzák, ami nem véletlen.

Hirdetés

kokusz

A kókuszolaj azon természetes “csodaszerek” közé sorolható, amely a legtöbb egészségügyi problémát biztonságosan, mellékhatás nélkül meg tud oldani, és sok esetben tökéletesen helyettesíti a drága, hosszú távon egészségtelen gyógyszeres kezelést!
Lehet, hogy sok mindent nem tudunk még róla, de ezen már dolgoznak egy ideje a tudósok. Dr. Mary Newport elmélete szerint a kókuszolaj még az agyra is komoly hatással van. Ugyanis a kókuszolaj emésztését követően testünk ketontesteket állít elő, amely alternatív “üzemanyag” lehet az agyunk számára. Newport szerint még az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél is hatásos lehet.
A nőnek igencsak közvetlen tapasztalata van a kórral, ugyanis a férje Alzheimer-kóros. Az ő MRI-felvételei pedig sokat árulkodnak a dologról.
Azonban úgy tűnt, annak ellenére, hogy férjének szinte a nullával egyenlő a rövidtávú memóriája, mégis elraktároz információkat az agyában. Tekintve, hogy a ketontesteket, illetve bizonyos triglicerideket (jó zsírok összetevőit) lehetséges gyógymódnak tartják a cukorbetegség, Parkinson-kór, Huntington-kór, és sclerosis multiplex esetében, Newportot elgondolkodtatta a dolog.
Lehetséges, hogy az Alzheimer-kór esetében is meg tudják akadályozni az agysejtek elhalását a ketontestek segítségével? Hogy ezt megválaszolja, diétára fogta férjét: két hónapig, minden nap két kanál kókuszolajat kellett fogyasztania (étrendbe építve). Két hónap után már szinte egyáltalán nem volt ködös az elmeállapota, és sok dologra emlékezett.Olyan volt, mintha kicserélték volna.
Forrás: tudnodkell.info

Hirdetés
Hirdetés