Hirdetés


Nem csak a gumiabroncsok ára, de a szerelés díja is jelentősen megemelkedett a hazai gumisoknál. Az autósok pedig szívják a fogukat, mert ez egy olyan költség, amelyet nem tudnak megspórolni – derül ki az ATV Híradó riportjából.

Hirdetés

Jelentősen drágultak a téli gumik, van olyan szerviz, ahol akár 40 százalékkal is többe kerül, sőt a szerelés díja is jelentősen megnőtt. Egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forintba kerül – írja az atv.hu.
Az egyik debreceni szerviz vezetője szerint sokan érdeklődnek és meg is döbbennek az elszállt árakon.
Amikor meghallják, akkor mit mondanak? – Aki autózni akar az meg fogja venni” – fogalmazott Czirják István, a Cívis Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

A gyenge forint és az energiaárak növekedése a szerviz díjakat is megemelte, 10-15 százalékkal többe kerül a gumi felszerelése is. Egy pécsi szervizben még a debreceni, 15 százalékos emeléshez képest itt nagyobb áremelésre kényszerültek.
A szakemberek azt mondják, hogy egyre többen próbálnak átmeneti megoldást találni. Sokan keresik a négyévszakos gumikat, hogy így spóroljanak, de a szervizekben ezt senkinek sem javasolják. A cserét is érdemes mielőbb elvégeztetni, ugyanis ezzel még elkerülhető a sorbanállás, amikor beköszönt majd a hideg.

Forrás: napi.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés