Hirdetés

Hirdetés
A legtöbben még mindig azt hiszik, hogy a gyereknek teljesen steril környezetre van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. Azonban ez nem igaz. Számtalan tanulmány bizonyította már, hogy az otthonunkban megtalálható baktériumok előnyösek is lehetnek az egészségünkre nézve. A kutatások pedig azt is kimutatták, hogy a gyerekek mikroorganizmusokkal való megismertetésének az egyik legjobb módja, ha háziállatot tartunk.

A háziállat javítja az immunműködést

Számtalan tényező hat az immunrendszerünkre. 20 perc nevetés például már a megfelelő szintre tornázza fel egy gyerek immunrendszerét. De az állatok is tudnak ebben segíteni. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az állatokkal való rövid találkozások is képesek fokozni az immunitást. A kutyák révén a kicsik olyan mikroorganizmusokkal kerülhetnek kapcsolatba, melyek erősítik az immunrendszerüket.

Hirdetés
Enyhítik az allergiát, és csökkentik az asztma kialakulásának esélyét

Allergia akkor alakul ki, amikor az immunrendszer túlzott reakcióval válaszol bizonyos mikroorganizmusokra és anyagokra. Sokan azt hiszik, hogy ha elkerülik a háziállatokat, akkor megelőzhetik az allergiát. Ez viszont nem így van. Mint kiderült, ha a gyerek életének első évében háziállattal él együtt, kisebb eséllyel lesz allergiás, főleg állatokra.
Egy tanulmány szerint azok a gyerekek, akik istálló és istállóban élő állatok mellett nőnek fel, sokkal kisebb arányban allergiásak, de az asztma is ritkábban alakul ki náluk. Több bizonyítékot is találtak ebben a tanulmányban arra, hogy ha egy baba olyan családba születik, ahol macska is van, az asztmára és más légúti betegségekre is jóval kisebb lesz az esélye.

Hirdetés
A háziállattal felnövő gyerekek jóval fittebbek

Ha van állatod, főleg kutyád, bőven van alkalmad a mozgásra. Ha sétál vagy játszik vele az udvaron, rengeteget mozoghat, így jóval egészségesebb is lehet a gyerek. Egy vizsgálatban több mint 2000 embert teszteltek, és az eredmények szerint azok, akik rendszeresen sétáltattak kutyát, sokkal fittebbek voltak, mint a kutya nélküliek.
Ha szeretnéd, hogy a gyerek többet mozogjon, egy háziállat tökéletes megoldás erre.

Hirdetés
Csökkentik a stresszt

Még a család legkisebb tagja is ki van téve a mindennapos stressznek. De a felnőttekkel ellentétben a gyerekek nem mindig tudják, hogyan birkózzanak meg vele. A háziállat ebben az esetben is jó megoldás lehet. A velük való érintkezés csökkenti a kortizol szintjét és a szívritmust. Ezért alkalmazzák őket terápiás célokra is.

Hirdetés
Javítják a szociális képességeket az autista gyerekeknél

Az autista gyerekek szülei jól tudják, milyen nehézséget okoznak azok a helyzetek, mikor a gyereknek másokkal kell kapcsolatba kerülnie. De az állatokkal még ők is biztonságban érzik magukat. Ahogyan egy tanulmány kimutatta, az autista gyerekek többet beszélnek és nevetnek társaikkal, ha állatok is jelen vannak. Jó választás például egy tengerimalac, de szinte bármilyen háziállat kifejti ezt a pozitív hatást.

Hirdetés
Hirdetés