Hirdetés

2007 július 4-én Alissa és Michael Dunn azzal büszkélkedtek, hogy egypetéjű ikrek szülei lesznek. Mindketten mértéktelenül boldogok voltak. Néhány nappal később, Isabella és Madeline meglátták a napvilágot és végre a szülőkkel hazamehettek a saját otthonukba.
Két hónappal később, az egész világ összeomlott bennük. Egy általános orvosi vizsgálat során, a gyermekorvos észrevette, hogy Madeline hasa fel van puffadva. “Amikor megláttuk, hogy az orvos arckifejezése megváltozott, már tudtuk, hogy valami nincs rendben”, emlékezett vissza Michael.
Az orvos azonnal ultrahangos vizsgálatra küldte a gyermeket. “Nem is gondoltuk volna, hogy a kisbabánk rákos beteg. Ehhez még túl fiatal. Azonban az orvos lehajtott fejjel odajött hozzánk, és azt mondta, hogy kislányunk rákos beteg. Madeline még csak két hónapos volt, amikor a gyermekkori rák egyik ritka formája kialakult szervezetében.
Nem sok idő telt el, és újabb rossz hír érkezett. Ugyanis az orvosok a második lánynál is hasonló tüneteket állípítottak meg. A legrosszabb dolog, ami egy szülővel történhet: mindkét gyermeküknél ugyanazt a típusú rákot állapították meg, ugyanabban az időben.
Ettől a pillanattól kezdve a testvérek állapota drámaian romlani kezdett. Nemsokára a kislányok máját teljesen ellepték a rákos sejtek, ezért az orvosoknak nem maradt más választása, mint bevetni a kemoterápiás kezelést. Természetesen a szülőknek is bele kellett egyezniük ebbe.
Egy hónap intenzív kezelés után amikor a két testvért egymás mellé fektették, azonnal rugdolózni és mosolyogni kezdtek. Az orvosok is elismerték, hogy mióta egymás mellé kerültek, a hangulatok jelentősen javulni kezdett. “Úgy örültünk, amikor egy hónap után újra mosolyogni láttuk őket,” mesélte az édesanya.
A következő hetekben a testvérkék állapota stabilizálódni kezdett és egy újabb terápiás kezelést követően a szülők újból hazavihették a két kislányt. Aztán több hónap reménytelenség és félelem után megtörtént a csoda: december 14-én megünnepelhették a jó hírt, hogy többé már nincsen rákos sejt az ikrek szervezetében.
Azóta nyolc év telt el, és Isabella és Madeline már rengeteg örömet okozott szüleinek. A kis család minden születésnapi bulin és karácsonykor hálát adnak, mert tudatában vannak azzal, hogy másképp is végződhetett volna.
Az alábbi videóban többet is megtudhatunk erről a szerencsésen végződött történetről:

Nagyon alacsony volt a valószínűsége annak, hogy egy időben mindketten ugyanabban a rákos betegségben fognak szenvedni, de még alacsonyabb volt az esélye annak, hogy maradandó károsodás nélkül, mindketten túlélik ezt a súlyos betegséget. Egy igazi csoda!

Hirdetés
Hirdetés