Hirdetés


Néha az élet nagyon kemény tud lenni. James Schweikhard egy 41 éves, egyedülálló apuka az Egyesült Államokból nagyon jól tudja ezt, miután az utcán találta magát 10 éves kislányával.
Mindössze egy kis furgonjuk volt, és miután többször próbáltak munkát vagy otthont találni Oklahomában, James Coloradóba költözött, hogy szerencsét próbáljon. Mivel azonban nem talált szállást, kénytelen volt a kislányával a furgonjukban élni.

Hirdetés


Ők ketten nyáron érkeztek Colorado államba, és James azonnal beíratta lányát egy iskolába, miközben megpróbált munkát találni a túléléshez.

Hirdetés

James lányának tanárai gyanút fogtak, hogy a gyermek nem megfelelő körülmények között él, és jelentették aggodalmukat a lakewoodi rendőrségnek. Butler rendőr elment megnézni, mi folyik itt.
Közben James számára rosszul alakultak a dolgok: a furgonja lerobbant, és – mivel nem tudott munkába menni – kirúgták. Amikor meglátta Butler rendőrtisztet, James attól félt, hogy bizonytalan helyzete a lánya felügyeleti jogába kerülhet.

Hirdetés

De valami váratlan dolog történt.
A rendőrség saját költségén vontatót bérelt, és ingyen megjavíttatta James járművét. A javítást végző szerelőt annyira meghatotta a fiatal apuka története, hogy úgy döntött, terjeszti a hírt, hogy segítsen neki új munkát és otthont találni.
Rövid időn belül James öt állásajánlatot kapott, és egy kis házat megfizethető bérleti díjért. A 41 éves férfi örömmel fogadta el az egyik állásajánlatot, és meglepődött, hogy a rendőrség milyen gyorsan megoldotta a közel két éve tartó problémáit.
James története eljutott az egész lakewoodi közösség fülébe, és szinte minden lakos felajánlotta az anyagi támogatást, az alapvető szükségleteket és mindent, ami csak lehetséges, hogy James és lánya újra kezdhessék az életüket.

Hirdetés

Valaki edényeket adományozott, más egy hűtőt, van aki egy ágyat, vagy bútorokat, és így tovább.
„Ez visszaadta nekem az emberiségbe vetett hitemet. Nincsenek szavak, amelyekkel kifejezhetném minden örömömet és hálámat” – mondta James.
„Ez arról szól, hogy a közösség részévé váljunk. Csodálkozom, hogy ezt ilyen gyorsan meg tudtuk csinálni. Mindig is azt tanították nekem, hogy a rászorulóknak segítő kezet kell nyújtani.
Jamesnek sok balszerencséje volt” – magyarázta Dave Hoover őrmester: „Most már rajta múlik, ez egy kiindulópont. Biztosak vagyunk benne, hogy mindent megtesz majd” – tette hozzá Hoover.
Jamesnek és lányának minden jót kívánunk a jövőre nézve.

Forrás
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés