Hirdetés


A becsület nem függ össze a vagyoni helyzettel vagy azzal, hogy ki mennyi iskolát kárt ki életében. Legalább is nagyon sok esetben. Sőt, sokszor az a tapasztalat, hogy pont azok az emberek a legbecsületesebbek, akik a leginkább rá lennének szorulva a csalafintaságra. Ám ők mégsem folyamodnak becstelenséghez, hanem inkább maradnak annál, hogy jó lelkiismerettel nézhessenek a tükörbe. Biztosan Te is ismersz ilyen embereket..

Hirdetés

Az egykori bírósági alkalmazott, Glen James életében bekövetkezett törést követően odáig jutott, hogy már hajléktalanként élte napjait. Jobbára adományokból élt, és egy bevásárlóközpont közvetlen közelében arra várakozott, hogy valaki megszánja.
Egyszer csak észrevett egy csomagot, amelynek láthatóan nem volt gazdája. Miután azonban belenézett a csomagba, alaposan elcsodálkozott ! A hátizsákban egy igen magas összegű (negyvenezer dollárnyi) utazási csekket, és további 2400 $ készpénzt talált. Összesen nagyjából 13 millió Ft-nak felelt meg az az érték, amelyet ez az egyszerű hátizsák rejtett!

Hirdetés

Mindenki az gondolná, hogy egy koldulásból élő hajléktalan számára ez egy abszolút lehetőség arra, hogy végleg maga mögött hagyja a nyomort, a férfi azonban másképp döntött: bevitte a táskát a rendőrségre, akik az útlevél alapján megtalálták a jogos tulajdonosát!
Itt következett az újabb fordulat, ugyanis amikor egy Ethan Whittington, egy virginiai férfi hallott a hajléktalan Glen James jó tettéről, úgy döntött, hogy az interneten gyűjtést indít, hogy az emberek kimutathassák a jó szándékukat a becsületes hajléktalan irányában.
Az ötlet annyira népszerű lett, hogy a gyűjtés végére közel 150 000 $ gyűlt össze. Ezt az irtózatos, az eredetileg a hátizsákban lévő összegnek mint egy három és fél szeresét kitevő összeget, az adományozást kezdeményező férfi személyesen adta át Jamesnek, a becsületes hajléktalannak.
Az alábbiakban látható rövid kis videóból is világosan látszik, mennyire szerényen fogadta Glen James a rá irányuló közfigyelmet. Remek ember!

Hirdetés


Tényleg működik tehát a mondás: “jó tett helyébe jót várj!”
Neked mi a véleményed? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

(A borítókép illusztráció)
Hirdetés
Hirdetés