Hirdetés


Te is azok közé tartozol, akik próbálnak minél többet spórolni a fűtésen, de valahogy a számlák hónapról-hónapra egyre magasabbak? Akkor valószínűleg valamit hibázol a fűtési szezonban, amire itt az ideje rájönni, hogy mi az!

Hirdetés

1. Sötétítő
Bár sokan nem szeretik besötétíteni az ablakaikat, télen kifejezetten hasznos lehet egy vastag anyagú sötétítő. Mivel szigeteli az ablakokat, segítségünkre lehet abban, hogy a lakásban maradjon a meleg. Napközben húzzuk szét a sötétítőt, hagyjuk, hogy a nap melegéből minél több bejusson a lakásba. Estére viszont húzzuk be a vastag textíliákat, hogy bent tartsuk a meleget a házban.

2. Hőmérséklet szabályozó
Sokkal többet tudunk spórolni akkor, ha a fűtőtesteket hőmérséklet szabályozókkal látjuk el. Állítsuk úgy, hogy, amikor húsz fok alá süllyed a hőmérséklet, akkor kapcsoljon be a fűtés. Az állandó, egyenletes hőmérséklettel kevesebbet fogunk fogyasztani, mintha nagyon alacsony fokról kellene felmelegítsük a szoba levegőjét. Programozzuk úgy, hogy reggel ébredés előtt már fél órával kapcsoljon be a fűtés.

3. Bútorok
A legtöbb lakásban, helyszűke miatt, a kanapé a fűtőtestek előtt van. Télen mindenképp mozdítsuk el, hiszen, ha ott hagyjuk, csak lefogja a meleget, és nem hagyja szabadon áramolni a lakásban.

Hirdetés

4. Szigetelés
A meleg levegő 25%-a a tetőn keresztül távozik. Borítsuk egy minimum 25 cm-es szigeteléssel a padlást, így sokkal kevesebb hő távozik a lakásból. A másik legfontosabb dolog, a falak szigetelése. Ha megfelelően leszigeteltük a lakást, látni fogjuk, hogy számláink is sokkal kisebbek lesznek.

5. Hőforrások
Győződjünk meg róla, hogy a meleg víz tartályunk megfelelően le van szigetelve. Így hosszabb ideig melegen marad benne a víz, és ezáltal kisebb lesz a fűtésszámlánk.

Forrás
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés