Hirdetés


A legismertebb orosz sebészek egyike, Leo Bokeria egy TV műsorban érdekes megállapításokat tett. Az egyetemi tanár idézett egy orosz közmondást, hogy a reggelinket egyedül fogyasszuk el, az ebédünket osszuk meg egy jó barátunkkal, vacsoránkat pedig adjuk az ellenségünknek. Elmondta, hogy ez nonszensz, és a mai modern tudomány már teljesen mást gondol minderről.
Hangot adott annak, hogy megfigyelése szerint azokban az országokban, ahol az emberek a legtovább élnek, pont fordítva étkeznek! Egy kevés reggeli, átlagos mennyiségű ebéd, és korai, de bőséges vacsora! Fontos ugyanakkor, hogy ne együk magunkat túl vacsorára sem, és ne késő este étkezzünk!
Egyetért a professzor úrral David Levitsky is, aki az Cornell Egyetemen elvégzett kutatásokra hivatkozva elmondta, hogy már önmagában azzal fogyhatunk, ha heti néhány alkalommal kihagyjuk a bőséges reggelit. Hozzátette ugyanakkor, hogy az anyagcsere zavarral, vagy cukorbetegséggel küzdőkre ez nem vonatkozik, de az egészséges emberek számára messze nem tragédia, hogyha nem reggeliznek bőségesen. Sőt éppen ellenkezőleg!
Az Egészségügyi Világszervezet álláspontja szerint bár fontos a reggeli, hogy beinduljon szervezetünk anyagcseréje, de ne együnk reggelire túlzottan sok szénhidrátot és zsírt: ehelyett kiegyensúlyozott és tápanyagokban, vitaminokban gazdag reggelit fogyasszunk.

Hirdetés

Az alábbiakban következzen néhány olyan élelmiszer, amelyet érdemes kiiktatnunk a reggeli étkezésünkből:
Ide tartozik a müzli, amely rendkívül gazdag cukorban, így nem túl egészséges, és hizlal.
Zabkását csak forralva fogyasszunk, mert enélkül az abban található keményítő gyorsan szívódik fel, és növeli az elhízás kockázatát.
A mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert tartalmazó feldolgozott húskészítményeket, mint a párizsi és a szalámi fokozottan hanyagoljuk a reggeli étkezéseknél.
Az ömlesztett sajtok, amelyek zsíros masszából állnak, és az emberi fogyasztásra egyébként is korlátozottan alkalmasak, szintén mellőzendők.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés