A kávé meghosszabbítja az emberi életet- Újabb kutatás igazolja!

Hirdetés


A kávé meghosszabbítja az emberi életet- Újabb kutatás igazolja!
Nem csak azért, mert világszerte több milliárd rajongója van, és ez a második legnépszerűbb ital a világon a víz után, hanem azért is, mert a benne lévő csersav, enzimek és maga a koffein elképesztő hatással van a szervezetre.
Ez a hatás olyan jelentős, hogy számtalan vizsgálatot végeztek már el a tudósok, hogy fényt derítsenek, miképpen az az emberi agyra és a szervezetre a kávé.
Egyre inkább azt mutatják ezek az eredmények, hogy a kávé akár örök életet is biztosíthat.
No, azért lassan a testtel, lehet, hogy itt még nem tartunk, de ott igen, hogy azt ki lehessen ma már jelenteni, hogy a kávé a legújabb kutatások alapján meghosszabbítja az életet.

Hirdetés

Újabb tanulmány igazolja, hogy a kávé valóban egészséges – számol be a Business Insider.
A korábbi kutatásokból már megtudhattuk, hogy a kávé csökkenti a szívelégtelenség, a cukorbetegség, a májelégtelenség, a demencia és bizonyos típusú rákok kialakulásának kockázatát, illetve segíthet az öregedés bizonyos tüneteinek enyhítésében.
Az új vizsgálat szerint a kávéfogyasztás csökkenti a korai halál esélyét, még akkor is, ha az ember naponta 8-nál több adag kávét iszik, vagy ha a szervezete csak lassan képes lebontani a koffeint.
Az Erikka Loftfield, a rockville-i Nemzeti Egészségügyi Intézet munkatársa által vezetett csapat egy korábbi felmérés adatait elemezve 500 000 alanyt vizsgált az Egyesült Királyságban.
A résztvevők közt mintegy 390 000 ember kávéfogyasztó volt.
Az eredmények alapján azok, akik napi 2-5 csésze kávét ittak 12 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg az elemzett 10 év során, mint a nem kávézók. A 6-7 adagot fogyasztók 16, a 8 vagy annál több csészével fogyasztók pedig 14 százalékkal kisebb eséllyel haltak meg.A szakértők eredeti célja az volt, hogy felmérjék, milyen egészségügyi kockázatokkal jár a kávéivás azoknál, akiknek a szervezete genetikai okok miatt csak lassan képes lebontani a koffeint.
A kutatás azonban felfedte, hogy a kávé még ezeknél a személyeknél is csökkenti a korai halál esélyét.
Az eddigi vizsgálatok többségével csak azt sikerült kimutatni, hogy azok, akik kávét isznak, átlagosan később halnak meg. Azt viszont nem, hogy maga a kávé áll az összefüggés hátterében.
Az új vizsgálatban ugyanakkor hatalmas mintával dolgoztak, és sikerült alátámasztani, hogy a kávé valóban szerepet játszik az egészség megőrzésében.
Egy tavalyi tanulmány hasonló eredményekre jutott.
Abban a vizsgálatban is 500 000 alanyt tanulmányoztak, és a 16 évnyi adat elemzése után megállapították, hogy a napi 3 adag kávénak köszönhetően a férfiak 12, a nők pedig 7 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg.
Az ilyen és ezekhez hasonló kutatások mind azt igazolják, hogy a kávé nem káros, sőt, egészségügyi előnyökkel is járhat a fogyasztása.

Forrás: avilagtitkai.com
Hirdetés