Hirdetés


Számos olyan készítmény található a mai háztartásokban, amelyek széles körűen felhasználhatók teljesen más célra is, mint amire eredetileg árulják őket. A műfogsortisztító tabletta pl. igazi multifunkciós eszköz, az alábbi ügyes praktikákhoz kiváló:
Remek a sportcipők szagtalanításához: ha langyos vízbe áztatjuk a cipőt, és 3 db műfogsortisztító tablettát teszünk bele, 30 percig állni hagyjuk, megszárítjuk, remekül elűzi a szagot.
A foltos, fénytelen ékszereket langyos vízbe tesszük, hozzáadunk egy műfogsortisztító tablettát, és 30 percen keresztül hagyjuk állni.
Kiváló és nagyon hatékony megoldás, ha be vannak sárgulva körmeink: meleg vízben oldjuk fel egy tablettát, és ebben fél órán keresztül áztassuk a kezünket. Körmeink visszanyerik eredeti színüket!
A WC-t is remekül tisztíthatjuk vele: dobjunk bele két tablettát, várjunk egy órát, aztán súroljuk át alaposan, mielőtt lehúznánk. Gyönyörű tiszta lesz!
Fémedényeket is tisztíthatunk vele: meleg vizet öntünk az edénybe, hozzáadunk egy tablettát, 1 órán át állni hagyjuk, majd a már feloldott szennyeződéseket könnyedén el tudjuk távolítani.
Ha paradicsom tartalmú étel hagy foltot a műanyag edényeken, öntsünk meleg vizet az edénybe, tegyünk bele kettő műfogsortisztító tablettát, és hagyjuk ezt így állni egy órán keresztül: majd kimossuk, és csodák-csodájára a foltok eltűntek!
A foltos, pecsétes konyharuhával ugyanígy tegyünk: tegyük meleg vízbe, egy műfogsortisztító tablettával, 1-2 órán keresztül hagyjuk állni, és a folt máris a múlté!
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés