Hirdetés

Sajnos a légi kémiai szúnyogirtás megszüntetésével idén az eddig megszokottnál is több van ezekből a kellemetlen, idegesítő, és még veszélyes betegségeket is terjesztő kártékony rovarokból.
Csípésük viszket, ég, és nagyon kellemetlen még a zümmögésük is. Létezik azonban egy hatékony, olcsó és egészséges házi szer, amelynek segítségével könnyedén távol tarthatjuk magunktól a szúnyogokat.
Semmi mást nem kell tennünk, mint elkeverünk egy teáskanál szódabikarbónát 30 csepp citrom illóolajjal. A keverékhez 120 ml-nyi alkoholt öntünk, majd kavargatjuk, míg fel nem oldódik.
Szórófejes flakonba öntve felrázás után már permetezhetjük is a testünkre. A szúnyogok számára olyan kellemetlen ennek az illata, hogy messze elkerülnek minket. Nagyjából óránként kell ismételni, amikor úgy érezzük, hogy már közelebb jönnek hozzánk a szúnyogok, fújjuk be magunkat újra.

Hirdetés


A legjobb, hogy az illatunk végig kellemes az emberi orr számára, a szúnyogok azonban nem így érzékelik! Mióta ezt használom, egyetlen csípést sincs rajtam!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés