Hirdetés


Nem elég a paradicsom töveket kiültetni, a továbbiakban is folyamatosan gondoskodni kell róluk, hogyha igazán szép termés szeretnénk.
A töveknek támasztékra van szükség szükségük, amelyhez oda kötjük, és időről időre meg kell metszenünk őket. Különös gondot érdemes fordítani a paradicsom leveleire.
Nem szabad sem túl metszeni, sem pedig elhanyagolni. Úgyhogy túl kevés levél van a növényen, a tűző nap megégeti a gyümölcsöket. Az alsó leveleket két három hetente érdemes megritkítani, ne érjenek le a földre.

Hirdetés

Túl sok levél pedig elpazarolja a növény energiáit, és így nem tud a termés beérni. Elsősorban a beteg leveleket kell eltávolítani, amelyek elkezdenek száradni, vagy sárgulni. Ezeknek a metszése után kell a zöld leveleket ritkítani, hogyha túlzottan sok ilyen levél van a növények.
A gombás betegségben szenvedő, foltos leveleket viszont minél előbb mert csak le. A szezon közepén már el kezdenek megjelenni a friss hónaljhajtások, amiket mindenképpen le kell vágnunk, mivel a késői paradicsom már úgysem fog beérni, a növény energiáit viszont csak pazarolja.
Steril kerti ollóval végezzük a metszést, a beteg leveleket viszont semmiképp se dobjuk a növény mellé.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés