Hirdetés


A kis Mason már kora gyermekkorától komoly nehézségekkel küzdött, miután 10 napos korában agyi aneurizmát szenvedett el, és ennek következtében komoly fejlődési problémái maradtak vissza.

Hirdetés
Hirdetés
Egy éves korától járt beszédterápiára, azonban a szakemberek azt mondták a szüleinek, hogy mivel ritka genetikai szindrómában szenved, emiatt sosem fog tudni rendesen beszélni. Senki sem akadt fenn azon, hogy a szavak elejét ki tudta mondani, azonban teljes szavak kimondására egyáltalán nem volt képes. A szülei ennek ellenére megértették a kisfiukat, aki egészen hat éves koráig egyetlen teljes szót sem volt képes kimondani.
Ekkor azonban komoly fordulat állt be a család életében: egy fogorvosi rutinvizsgálat során az orvos arra lett figyelmes, hogy a kisfiú nyelve alatti szövet akadályozza a nyelve mozgását, így nem tudja rendesen használni a nyelvét a beszéd során. Az orvos egy mindössze 10 másodpercig (!) tartó lézeres beavatkozással felszabadította a kisfiú nyelvét (természetesen a szülők beleegyezése után)!

Hirdetés
A kisfiú szülei elmondták, hogy Mason már akkor képes volt teljes mondatokat kimondani, mire hazaértek a fogorvostól!
Az orvosok most már úgy gondolják, hogy Mason tizenhárom éves korára utoléri a kortársait!

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés