Hirdetés
A születés az egyik legszebb dolog a világon, azonban nem mindig úgy zajlik, ahogy kell. A kisfiú segít édesapjának vigyázni koraszülött ikertestvéreire. Nyomós oka van annak, hogy így fekszenek.
90464_babakisfiumellkasan-640-600.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

A következő képen csak annyit láthatsz, hogy egy aprócska koraszülött kisbaba fekszik a bátyja mellkasán, és alszik. Azonban ez a kép sokkal többről árulkodik, mint elsőre tűnik…
A svéd professzor, Uwe Ewald a dániai hvidovre kórházban kiveszi az inkubátorból a 700 grammos koraszülött ikreket, ahányszor csak lehetséges, hogy a szüleik, vagy testvérük mellkasára tegye.
Az orvos rámutat arra, hogy az emberek mellkasa sokkal jobban szabályozza a hőmérsékletet, mint ez inkubátor. A babák a bőr a bőrrel kontaktus lévén jobban tudnak lélegezni, nyugodtabbá válnak, és gyorsabban híznak, fejlődnek.
Ráadásul a kutatások azt mutatják, hogy a szülők baktériumflórái – összehasonlítva a kórházi baktériumokkal – csökkentik a súlyos fertőzések kialakulásának lehetőségét ezeknél az igen érzékeny koraszülötteknél.
A svéd orvos elkötelezett híve ennek az eljárásnak, miszerint meg kell adni a kisbabáknak a bőrrel való érintkezést, mielőbbi gyógyulásuk, fejlődésük érdekében.
Forrás: tudnodkell.info

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés