Hirdetés


Akinek van vagy volt kutyája az tudja, hogy a házi kedvenc is olyan mint egy családtag, különleges viszony alakul ki az állat és a gazdája között. Ezért, ha a kutya meghal vagy elveszítjük, akkor az pont olyan fájdalmat okoz mint egy közeli hozzátartozó elvesztése.
Sok esetben egy kutya halála után a gazdinak szüksége van van egy kis időre ahhoz, hogy tovább tudjon lépni. Meg kell gyászolja az eltávozott állatot és a közeli családtagoknak is el kell mesélje azt, hogy milyen veszteség érte.
Lesznek olyan emberek akik azt mondjál, hogy “ó az csak egy kutya volt”, ezzel csak nagyobb fájdalmat okoznak az illetőnek.
A tudomány mai állása szerint bizonyított tény, hogy egy kutya elvesztése is van annyira fájdalmas mint egy ember elvesztése, sőt sok esetben még fájdalmasabb.

Hirdetés

Most pedig felsorolunk nektek néhány olyan okot ami bizonyítja azt, hogy miért is olyan fájdalmas egy kutya elvesztése.
1. Szeretet és kényelem
Amikor a szeretett házi kedvenc eltávozik, akkor az illető nem csak a kutyát veszíti el, hanem a hozzátartozó érzelmeket is. Elveszti a szeretetet, a kényelmet amit a kutya jelenléte biztosított a számára, ezért nagyon üresnek érezheti magát az illető. A kutyák a feltétel nélküli szeretetet nyújtják a gazdi számára, ezt a szeretetet sajnos kevés emberben lehet megtalálni.
2. Az emlékek és a rutin
Amikor van egy kutyád akkor az melletted él és szinte az egész napot egymás társaságában töltitek. Amikor ő már nincs akkor úgy érzed, hogy már nem szeretsz otthon sem lenni, mert nincs meg a megszokott napi rutin, nem hallod a kutyád lépteit, nem kell enni adnod neki, nem kell kivinni sétálni, és már nem ugrik rád, hogy egy kis figyelmet kérjen tőled. Egy kis házi kedvenc elvesztésekor egy egyedülálló személy bele is betegedhet a fájdalomba.
3. Hibásnak érzed magad
Néha egy – egy döntés amelyet a kutya életével kapcsolatosan hozol a te kezedben van. Ha a kutyának éppen játszani lett volna kedve, te pedig úgy döntöttél, hogy inkább alszol egyet, akkor hibásnak érezheted magad azért mert nem a kutyáddal foglalkoztál.4. A köztetek lévő kapcsolat
A kutatók véleménye szerint az ember és az állat közötti kapcsolat nagyon is hasonló az emberekkel kialakított kapcsolatainkkal, mert az agyunk szinte ugyanúgy reagál. Más szóval a testünk ugyanolyan hormonokat állít elő amikor egy kutyával vagyunk kapcsolatban, mint amikor egy személlyel vagyunk közeli viszonyban. Ezért van az, hogy a kis kedvencek családtagnak érzik magukat.
Egy kutya vagy egy bármilyen más fajta házi kedvenc elvesztése ugyanolyan fájdalmas, hiszen egy közeli hozzátartozó elvesztése mindig fájdalmas és szomorú. Van aki megérti mindezt és van aki nem, de egy biztos, ez az érzés a tudomány által bizonyított tény.
Forrás: finomreceptek.com

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés