Hirdetés


A kávé a 17. század végén jutott el Európába, de ekkor még károsnak tartották ezt az italt, volt, ahol teljesen be is tiltották, és fogyasztását néhol halálbüntetéssel sújtották. Akkoriban ugyanis még úgy gondolták, hogy tudatmódosító hatása van. Azóta szerencsére bebizonyosodott, hogy a kávéban található összetevők valójában jó hatással vannak az egészségünkre. De még mindig sok vita folyik arról, vajon mennyi kávé számít még egészségesnek- írja a Twice
Az alábbiakban megtudhatod, hány csésze kávé számít még egészségesnek, és mi az, ami már túl sok. A cikk végén még egy kis bónuszt is találsz arról, hogy tarthatod számon a koffeinbeviteledet.
A megfelelő mennyiségű kávé jó hatással van a szívre
Egy német kutatócsoport kiderítette, hogy a koffein javítja a vérerekben a sejtek működését, és arra készteti azokat, hogy úgy működjenek, mint a fiatalabb sejtek. A kutatók úgy vélik, hogy az optimális kávémennyiség, ami hosszabb ideig fiatalon tartja a szívet, napi 4 csésze.

Hirdetés

A kávéfogyasztók tovább élnek
Az évek során a kutatók azt vették észre, hogy a rendszeres kávéfogyasztókat ritkábban érintik bizonyos egészségügyi problémák. Ezen a listán szerepelnek különböző szívbetegségek, stroke, sérülések, légzőszervi megbetegedések, fertőzések és a cukorbetegség is. Az USA-ban egy 400 000 ember közreműködésével végzett tanulmány azt találta, hogy azok az emberek, akik napi szinten fogyasztanak kávét, kisebb eséllyel halnak meg hasonló okokból, mint azok, akik visszafogják magukat a koffeinfogyasztásban.
De azért ne vidd túlzásba
Ha azonban napjában 6 csésze, vagy akár annál több kávét iszol, a mérleg nyelve a negatív irányba mozdul el, ahol már esetleges kockázatokról beszélhetünk. Azok az emberek, akik rendszeresen túl sok kávét isznak, egészségügyi komplikációkkal nézhetnek szembe. Ha napi 6 csésze presszókávénál többet iszol, akár 22%-kal is növelheted a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, állapította meg egy tanulmány.

Forrás: twice.hu
Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés