Hirdetés


Berobban a növekedés, és távol maradnak a kártevők. Ráadásul teljese természetes és egyszerű elkészíteni!
Többfajta házi permetlé készíthető, ami nem csak természetes, de mindenki esküszik, hogy hatásosabb, mint a bolti és kevesebbszer is kell használni.

Hirdetés

Csalán
Az egyik ilyen a tetvek ellen nagyon hasznos csalánlé permet. Tápanyagai, vitaminjai miatt akkor is nagyon jót tesz a növényeknek, ha nincs rajtuk kártevő, a tövüket is lehet locsolni vele.
1kg csalánt kell felönteni 10 liter vízzel, és 36-48 órán át állni hagyni. Ezután már hígítás nélkül használhatjuk. Ezután megerjed, de ugyan úgy használható, csak tízszeres hígításban. Azt jobb, ha tudod, hogy az erjedő csalán nagyon büdös!
Szintén jó levéltetvek ellen a fél liter víz, 2 evőkanál cukor, két evőkanál ecet és 2 evőkanál mosogatószer keveréke.

Hirdetés

Pitypang
Az ebből a növényből készült permetlé növekedés serkentő. 2 kg friss levelet 10 liter vízben két hétig kell erjeszteni naponta kevergetve. Ötszörös hígításban tavasszal és ősszel permetezzünk vele.

Dió
Dióteát kell készíteni, ami elűzi a hangyákat, tetveket, és a gombabetegségek ellen is hatásos. Sokan esküsznek, hogy jobb, mint a bolti szerek, és ráadásul nem is mérgező, sőt, jót tesz a bőrnek!
2 liter vízben kell minél több diólevelet felforralni a zöld kis szárával együtt. Komposztra használva a legyeket és hangyákat is távol tarja, amúgy meg minden növényre használható.
Természetes rovarriasztása tudományosan is igazolt.

Tej
4 liter forralt tejet 2 liter vízben elkeverünk, és lehet is vele permetezni. Főleg a paradicsomra nagyon jó, mert megelőzi a gombás és vírusos megbetegedéseket.

Hirdetés
Csalán-dió-tej
Senki nem mondta, hogy nem lehet ezeket a természetes készítményeket összekeverni. Sokan alkalmazzák a csalán, dió és tej keverékét, ami permetként és tápanyagként is funkcionál.

Forrás:blikkruzs.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés