Hirdetés


A mai gyerekeknek mindenük van, telefonjuk, laptopjuk, csak gyerekkoruk nincs! Ezt az írást mindenkinek érdemes lenne elolvasni…
– Vakáció! Irány a vidéki nagyihoz.
– De ott nincs internet és térerő is csak alig, hangzik el a válasz.

Hirdetés

– Nem baj, akkor legalább megtanuljátok, milyen az igazi gyerekkor.
– Mit csináljunk mi ott?
– Az a ti dolgotok, azt tudom, mi mit csináltunk gyerekkorunkban! Reggelente felkeltünk és finom puha kalácsot reggeliztünk, amit a mama sütött, mellé forró kakaót ittunk, ami abból a tejből készült, amit a nagyiék tehene adott. Kimentünk és játszottunk az udvaron, az utcán, a többi gyerekkel. Kikkel? Mindenkivel, aki a környéken volt. Nem volt fontos, hogy régóta ismerjük egymást. Nekünk elég volt egy labda, hogy jól szórakozzunk.
Alig vártuk, hogy reggeli után kimenjünk játszani, estig jóformán haza se mentünk. Mit csináltunk? Labdáztunk, bújócskáztunk, fogócskáztunk, virágokat gyűjtöttünk, figyeltük a madarakat, kergettük a kisnyulakat. Mikor megéheztünk, beszaladtunk egy szelet zsíros kenyérért, amit piszkos kézzel, örömmel elfogyasztottunk. Igen gyermekeim, zsíros kenyérért, nem válogattunk, mint mostanában. Nem volt akkor még hamburger, hot dog, meg hasonlók.

Hirdetés

Nem írtunk üzenetet a szomszéd gyereknek, ha játszani akartunk vele, felálltunk a kerítésre és bekiabáltunk neki. Az se volt fontos, milyen ruha van rajtunk, estére úgyis mind piszkosak voltunk.
Nem villogtunk az új telefonunkkal, az sem tudtuk, hogy egyszer majd lesz mobil. Ha kaptunk egy új labdát, autót, vagy babát, örültünk neki és már vittük is ki, hogy a többi gyerekkel játszunk vele.
Amikor eljött a vacsora ideje, megettük a tejbedarát, vagy éppen ami az asztalra került. Nem mondtuk mindenre, hogy nem kérem.

Forrás: minden-egyben.com
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés