Hirdetés


Aki sok ügyes folteltávolító trükköt ismer, az sosem lesz elveszett azokban a hétköznapi helyzetekben, amikor vörös bor-, izzadság-, vagy más kellemetlen foltok keletkeznek kedvenc ruhadarabjainkon.
Az alábbiakban néhány olyan folteltávolító trükk következik, amelyekre kevesen gondolnak, és amelyeket ritkán láthatunk bárhol is! Ennek ellenére igen hatásosak. Aki már tett egy próbát az jól tudja ezt!
Olajos, zsíros voltak ellen remek megoldás: a mosószer mellé kell önteni egy pohár kólát. Magától senkinek sem jutna eszébe, mégis működik.
A tintafolt leghatásosabb ellenszere a tej! Egy éjszakára tejbe kell áztatni a ruhádnak azt a részét, amely tintafoltos lett, és ez segít hatékonyan kiszedni azt.
A vörösbor foltra érdemes késedelem nélkül lisztet szórni. Egyesek a sóra esküsznek, a liszt azonban sokkal hatékonyabb megoldás.
Ez talán az egyike a legkülönösebb tippeknek, amelyeket ebben a cikkben olvashatsz! Meleg, de nem forró vízhez egy tojássárgáját keverünk, olyan arányban, hogy egy pépes masszát kapjunk. Ezt rákenjük a kávéfoltra, egy ideig hagyjuk hatni, végül bő vízzel kimossuk.
Fű, kávé, vagy más makacs foltok ellen remek megoldás az ecet és a szódabikarbóna kettőse! A foltbe dörzsöljük az ecetet, megvárjuk, míg beissza, majd ecet és szódabikarbóna pépes keverékével átdörzsöljük azt. Hagyjuk hatni, majd kimossuk.
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is elolvashassák és kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés