Hirdetés

Egyszerű, ám mégis nagyszerű, olcsó és a környezetre, valamint egészségünkre sem káros szer: az ecet. Felhasználhatósága igen széles körű:

1.) Kellemetlen szagok ellen
Ha a ruháid kellemetlen szagokat szívtak magukba, vagy befülledtek, e kellemetlen buké végleges eltávolítására legjobb módszer az ecet. Ha megfelelő arányban adagoljuk az ecetet, a ruhák a közhiedelemmel ellentétben nem lesznek ecetszagúak!

2.) Öblítő helyett
Sok szakember szerint a mosógép egyik legnagyobb gyilkosa éppen a ragacsos lerakódásokat képező öblítő. Az ecet nem rendelkezik ezzel a hátránnyal, sokkal olcsóbb és természetesebb, ráadásul természetesen lágyítja a ruhákat.

3.) Eltávolítja az izzadság foltokat, mosószer nyomokat
Az ecet nem engedi, hogy a mosószer megüljön és felhalmozódjon a ruhán, valamint az izzadságfoltokat is oldja, és eltávolítja a ruháról. Szagtalanító hatásáról fentebb már írtunk.

4.) A mosószer hatékonysága nő az ecet hatására
Csupán fél pohár ecetre lesz szükséges, amit az öblítő helyett használsz. Ruháid jobban megtisztulnak a mosásban, ragyogóbbak és szöszmentesek lesznek.

5.) Lepergeti az állati szőröket
Akinek van házikedvence, tudja, hogy milyen nehéz eltávolítani az állati szőrt a ruháról. Na az ecet ebben is segít. Sokkal kevesebb szőr marad a ruháinkon, ha ecetet adunk a mosáshoz!

Az alábbiakban egy videó arról, hogy milyen további hasznát vehetjük az ecetnek a mosásnál. Aki egy kicsit ért angolul, annak ez is nagyon hasznos lesz (az ábrák szemléletesek, ezért elég pár szót ismerni). Megéri végignézni.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés