Hirdetés


Az alábbi történetet az interneten találtuk, és bár egy kissé emlékeztet a Mátyás királyról szóló legendás történetekre, de mivel igen tanulságos, és tartalmilag pozitív az üzenete, összefoglaljuk a számotokra a lényegét:
Sajnos tudvalevő, hogy az éttermekben, boltokban nem kedvelik azokat az embereket, akik rosszul öltözöttek, ruházatuk piszkos, és első ránézésre hajléktalannak látszanak (magyarul az elesett embertársainkat, akikről úgy hiszik, nem tudnának fizetni).

Hirdetés

Nagyon sok esetben ezeknek az embereknek nem adják meg a kellő tiszteletet, és sokszor ki sem szolgálják őket.
Egy amerikai étteremben történt, hogy egy nap egy rosszul öltözött középkorú férfi ült le az egyik asztalhoz. Első ránézésre hajléktalannak tűnt, ruhája ütött-kopott, és valószínűtlen volt a személyzet számára, hogy ki tudná fizetni a számlát. A szomszéd asztaloknál ülő emberek elhúzódtak tőle, és a személyzet is feszülten figyelt, mert csak az volt kérdés, hogy kinek kell kitessékelnie őt.
Az egyik pincér, Maria azonban hozott egy döntést, hogy ez a vendég sem hátrébb való a többieknél, és úgy döntött, hogy kiszolgálja. Az üzletvezető közben oda súgta neki, hogyha a csavargó nem fizet, az ő fizetéséből fogja levonni az összeget.

Hirdetés

A csavargó megitta az italát, és megette az ételt, amit hoztak neki, nagy mosollyal megköszönte, majd kifizette, és még 100 $ borravalót is otthagyott a lánynak!! A hitetlenkedő pincérnő látta a férfi csillogó szemében a hálát, amiért ilyen jól bánt vele, és az egész estéje remekül telt, hogy jót tehetett valakivel.. Ráadásul a pénz se jött rosszul! Ezzel azonban még nem volt vége!
Másnap bejött az étterembe a tulajdonos, akit a személyzet nem ismert arcról sem! Kiderült, hogy azonos azzal az emberrel, aki tegnap csavargó jó ruhában járt a helyen. Elmondta, hogy csak azt akarta tesztelni, hogy mindenki megfelelően bánik-e az elesett emberekkel. A személyzet nagyja pedig elbukott a “vizsgán”..
A pincérnőt nevezte ki üzletvezetőnek, és megrótta a személyzet többi tagját, amiért ilyen undorral reagáltak a szegény emberre…
Neked mi a véleményed?

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés